"LONDONI OLIMPIA" címkével ellátott hírek
Christine Girard hivatalosan is olimpiai bajnok lett - tudatta honlapján vasárnap a budapesti székhelyű Nemzetközi Súlyemelő Szövetség (IWF).
Londontól Rióig címmel elkészült a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) értékelése a riói játékokról, a kötetet Borkai Zsolt elnök hétfőn nyújtotta át Balog Zoltánnak, az emberi erőforrások miniszterének.
Két olimpiai bajnok kazah súlyemelő is ott van azok között, akiknek a 2012-es londoni olimpián levett mintájában bukkantak tiltott szerekre az újratesztelések során.
Harmadik olimpiáján vesz részt augusztusban Szilágyi Áron olimpiai, világ- és Európa-bajnok kardvívó, aki a riói ötkarikás játékokra a négy éve már bevált - aranyérmet eredményező - módon akar felkészülni.
A hatvanas évek közepétől az egyik főszereplője a békéscsabai tornának – igaz, ’83-tól hat esztendeig a Magyar Női Tornászválogatott vezetőedzője volt – számtalan nemzetközi sikert tudhat maga mögött. Életművéért 2011-ben a magyar torna Halhatatlanjainak Klubjába választották, idén februártól a klub elnöke lett. Lukács Józseffel beszélgettünk a londoni olimpia utórezgéseiről.
Nemrégiben az MKB Veszprém kézilabdacsapata hároméves szerződést kötött Cristian Ugaldéval. A spanyol balszélső már megérkezett hazánkba, a szerződés aláírását követően pedig nyilatkozott a Nemzeti Sportnak.
Kevesebb, mint száz nap van hátra a londoni olimpia megnyitójáig, de úgy tűnik, Londonban és az ország egészében sem osztatlan a lelkesedés az olimpia iránt - írja az ELTE Társadalomtudományi Kara egy friss kutatásra hivatkozva.
Öt arany-, öt ezüst- és hat bronzérmet szereznek a magyarok a londoni olimpián - legalábbis ezt jósolja Luciano Barra, az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) volt sportigazgatója, aki több mint tíz éve készít prognózisokat az egyes országok világbajnokságokon elért eredményei alapján.
Borkai Zsolt 140 fős magyar csapatlétszámot tart elérhetőnek a 2012-es londoni ötkarikás játékokon, ahol tíz érem, közte három arany megszerzése a kitűzött cél – a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke ezt az Országgyűlés sport- és turizmus bizottságának szerdai ülésén mondta el, melyen az ötkarikás felkészülés állása volt az egyik napirendi pont.
Kiss László szövetségi kapitány öt érmet vár a magyar úszóktól a jövő nyári olimpián. A szakvezető erről a DIGI Sport egyik műsorában beszélt.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft