"MADAGASZKÁR" címkével ellátott hírek
Behurcolt mérges varangyok fenyegetik Madagaszkár állatvilágát egy új genetikai kutatás szerint.
Az állatokat kiszáradva és éhesen találták egy madagaszkári házban. A sugaras teknősök–- amelyeket a kereskedők csodálatos színű, sugarasan felosztott páncéljuk miatt tartanak - annyira ki voltak száradva, hogy sokukat hetekig kellett vízben áztatni – mondta el a New York-i székhelyű Wildlife Conservation Society illetékese.
Az Enawo névre keresztelt trópusi vihar múlt hét kedden érte el a szigetállamot.
Két ládában összesen 771 teknősivadékot találtak Madagaszkár fővárosa, Antananarivo repterén hétfőn. A kihalófélben lévő faj példányait zoknikba és pelenkák közé rejtették.
Cápatámadásban életét vesztette egy 15 éves lány az indiai-óceáni Réunion szigetén - közölték kedden a Madagaszkártól nem messze lévő sziget hatóságai.
Egy természetvédelmi szervezet szerint két kritikusan veszélyeztetett szárazfölditeknős-faj sorsa egyre rosszabbra fordul Madagaszkáron.
A becsült ár több mint kétszereséért kelt el egy londoni árverésen egy mára kihalt állat, egy elefántmadár óriási, részben fosszilis tojása.
Amerikai kutatók szerint a Madagaszkáron nemrégiben feltárt dinoszauruszfosszíliák új fajhoz tartoznak, mely mintegy 90 millió éve tapodta a földet. A maradványok kora ama időszakra tekint vissza, amikor India és Madagaszkár még egyetlen földtömeg volt, elvágva a világ többi részétől.
Zsiráfot felülről látni! Az már valami. Mert a térdkalácsig mindenki látott már zsiráfot, aki járt állatkertben. De ugyanezt az állatot felülről látni, nem mindennapi élmény. Onnan a magasból szemlélve szinte látszik a zsiráf szemében a csodálkozás, mintha azt kérdezné az őt bámuló kétlábútól: hát te ki vagy? Nem szokott ugyanis a saját feje fölött embereket látni. Mert a madár, meg a majom az rendben van. Azok lehetnek felül. De hogy az ember is!? Az felettébb furcsa.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft