"MAGÁNNYUGDÍJPÉNZTÁR" címkével ellátott hírek
Összesen 2823 milliárd forinttal tartozna az állam a magánnyugdíjpénztári egykori tagjainak, ha nem azt állítanák, hogy ez csak egy statisztikai adat, jogi jelentőség nélkül.
Feljelentette a szocialista Korózs Lajos mások mellett Orbán Viktort szerdán a Legfőbb Ügyészségen, mivel szerinte a miniszterelnök is felelős azért, hogy csalással vették el hárommillió ember összesen háromezer-milliárd forintnyi magánnyugdíjpénztári megtakarítását.
Idén két számjegyű is lehet a bérnövekedés mértéke. A nyugdíjak ettől egyre inkább leszakadnak. Tíz év számai azt mutatják, hogy a megoldást nem lehet az államtól várni.
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) által publikált adatok szerint az önkéntes- és a magánnyugdíjpénztárak is jól teljesítettek 2016-ban. Az előbbiek vagyona 8,7, az utóbbiaké 7,6 százalékkal nőtt, a tagok száma ugyanakkor tovább csökkent.
A magánnyugdíjpénztár pályáztatás nélkül, a cégcsoportjába tartozó vagyonkezelővel szerződött, az elérhető kezelési díj duplájáért.
A PSZÁF honlapján pénteken közzétett elemzés szerint az önkéntes nyugdíjpénztárak taglétszáma enyhén csökkent, a 0,2 százalékos csökkenés azonban a legalacsonyabb volt 2008 decembere, vagyis a taglétszám csökkenésének kezdete óta.
Az OTP Magánnyugdíjpénztár végelszámolással történő, jogutód nélküli megszűnésére tett javaslatot a küldöttközgyűlésnek a pénztár igazgatótanácsa.
Kétszázmillió forint bírsággal sújtotta az ING alapkezelőjét a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF), és felszólította a pénztári vagyonkezelési jogszabályok betartására, mert a cég a vagyonkezelés során több milliárd forintnyi költséget vont el jogsértően az ING az önkéntes- és magánnyugdíjpénztári tagjaitól - közölte a PSZÁF pénteken, hozzátéve, hogy a feltárt jogszabálysértések miatt a felügyelet a nyomozóhatósághoz is fordult.
Csak önkéntes tagi adománnyal lehet a még működő magánnyugdíjpénztárakat tovább üzemeltetni, bevételek hiányában ugyanis rövid időn belül a teljes ágazat elérheti a működőképesség határát - közölte a Stabilitás Pénztárszövetség.
A 18 magánnyugdíjpénztár 5,092 millárd forint működési veszteséggel zárta az első félévet, ami több mint kétszerese a tavalyi egész évinek (2,382 milliárd forint) és mintegy nyolcszorosa a tavalyi első félévinek (643 millió forint) - derül ki a felügyeleti adatokból. Június végén a kasszáknak 100.625 tagjuk volt, a pénztári portfólió piaci értéke pedig 244,299 milliárd forintot tett ki.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó