"MAGYAR ÁLLAMI OPERAHÁZ" címkével ellátott hírek
Egy kicsit benéztük… ugyanis március idusa előtt Magyarország Érdemes Művésze elismerésben részesült a békéscsabai származású, Liszt Ferenc-díjas Rálik Szilvia. A közel két évtizede a Magyar Állami Operaház vezető drámai szopránjával a minap egy csabai kávézóban beszélgettem. A kisvárosi sztereotípiákat lebontva, mintegy rákkenról sztár, bőrszerkóban érkezett – nagy, ezüst gyűrűkkel az ujjain. (Nem engedte, hogy fizessek; mi több, a pincér busás borravalót kapott.)
Két év alatt mintegy 23 milliárd forintból valósulhat meg a Magyar Állami Operaház felújítása - olvasható a Magyar Közlöny hétfői számában.
Elton John és Lee Hall világhírű darabját mutatják be a Magyar Állami Operaházban pénteken: a Billy Elliot - a Musical Szirtes Tamás rendezésében a nyári szériában 29 előadással, estéről estére 185 közreműködővel várja a közönséget.
Pénteken tartja a Magyar Állami Operaház a Billy Elliot - a Musical című produkció tánccastingját - hangzott el az M1 aktuális csatorna hétfői adásában.
Egy műsorfüzetben ejtett sajtóhibára hivatkozva közleményben cáfolta az Opera, hogy Kovács Ákosnak köze lenne a Kádár utolsó beszéde című darabhoz. A nézőktől és Ákostól is elnézést kérnek.
Az 1956-os forradalom 60. évfordulójának alkalmából október 23-án, Kovács Ákos „Kádár utolsó beszéde” című darabját mutatják be a Magyar Állami Operaházban. - Vette észre a Magyar Narancs.
A Magyar Állami Operaház meghallgatást tart a világhírű Billy Elliot - a Musical című produkciójához, amelynek premierje 2016. július 29-én lesz az Erkel Színházban.
Plácido Domingo először lép fel a budapesti Operaházban: 2016. február 6-án a jótékonysági céllal megvalósuló Shakespeare Bál sztárvendége a spanyol operaénekes lesz.
Január végén a holokauszt áldozatainak emlékére is rendez koncertet az Operaház a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarának két hangversenye között. A téli sorozatban neves karmesterek és fiatal, díjnyertes szólisták lépnek színpadra.
Richard Strauss Az árnyék nélküli asszony című operájának magyarországi bemutatója volt az év, sőt az elmúlt évek legfontosabb eseménye a Magyar Állami Operaház életében - mondta az MTI-nek adott évértékelő interjúban Ókovács Szilveszter főigazgató, aki arról számolt be, hogy rekord előadás- és nézőszámmal, valamint jegybevétellel zárják az évet.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft