"MAGYAR DAL NAPJA" címkével ellátott hírek
Presser Gábor, az LGT együttes fontembere nyitotta meg vasárnap a Magyar Dal Napját a Vas megyei Bükön, amely idén az országos rendezvénysorozat központja, a magyar dal fővárosa.
Ma van a magyar dal napja: kilenc vidéki településen és a főváros négy helyszínén rendeznek koncerteket, immár nyolcadik alkalommal. Idén először nincs központi irányítás, mivel megszűnt a Magyar Dal Napja Nonprofit Kft.
Idén Bük lesz a magyar dal fővárosa. A hamarosan megszűnő Magyar Dal Napja Nonprofit Kft. 2015-ben utoljára hirdette meg pályázatát a cím elnyeréséért. A magyar dal napja szeptember 13-án vasárnap lesz.
A sok helyen támadt felhőszakadás, özönvízszerű eső ellenére mintegy 40 ezren látogatták az idei Magyar dal napja rendezvényeit - derül ki a keddre elkészült összesítésből.
Ma van a Magyar dal napja: kilenc vidéki településen és a főváros tizenkét helyszínén lesznek koncertek immár hetedik alkalommal. Ma először rendezik meg a magyar népdal napját is.
A Kónya Sándor Kamarakórus immáron harmadik alkalommal hívja a magyar dalok közös éneklésére Sarkad lakóit a Magyar Dal Napja apropóján.
Presser Gábor és a Back II Black frontembere, Bebe vezetésével és közös énekléssel ölelik körbe a gyógytavat vasárnap Hévízen, a Magyar dal idei fővárosában.
Legalábbis, ami a Magyar Dal Fővárosa címet illeti, ugyanis amelyik település elnyeri ezt a titulust, az végérvényesen viselheti is, nem évül el. Bár idén nem Békéscsaba a főváros, ennek ellenére részt vesz a programsorozatban, és kétnapos fesztivállal ünneplik a zenét és a magyar dalt a békési megyeszékhelyen.
A magyar dal napja előtt éppen egy héttel, vasárnap ismét vágányra állt a zenészeket szállító nosztalgiajárat, a dallamos villamos Budapesten, ezúttal a 47-es vonalán. A szerelvény mindkét kocsijában fiatal muzsikusok utaztak, akik a Deák tér és a Városház tér között ismerős és új dalokkal szórakoztatták az utazó közönséget.
A Presser Gábor által kitalált országos rendezvényen szeptember 14-én és a felvezető napokon kilenc település, valamint a főváros 33 színpadán mintegy kétezer fellépő vesz részt.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft