"MAGYAR GAZDASÁG" címkével ellátott hírek
Az amerikai vállalatok azon túlmenően, hogy tovább kívánják bővíteni és modernizálni magyarországi beruházásaikat, kapacitásaikat, növelni tervezik ezeken belül a kutatás-fejlesztés arányát - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, miután Washingtonban találkozott amerikai vállalatok vezetőivel.
Elismeréssel szól a magyar gazdasági eredményekről a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) friss elemzése, amely kiegyensúlyozottnak és erőteljesnek nevezi a gazdasági növekedést, köszönhetően a bérnövekedés által hajtott erős belföldi keresletnek, illetve a kiemelkedő beruházási aktivitásnak - mondta Gion Gábor, a Pénzügyminisztérium (PM) pénzügyekért felelős államtitkára az országjelentés csütörtöki budapesti bemutatóján.
Javította a közép- és kelet-európai EU-gazdaságok, köztük a magyar idei és jövő évi növekedési ütemére adott előrejelzéseit az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) csütörtökön, hangsúlyozva ugyanakkor, hogy tevékenységi területének növekedési kilátásait több kockázat is terheli. Az átfogó őszi prognózist Londonban ismertették.
Az idei év harmadik negyedévében 3,2 százalékkal nőtt a magyar gazdaság teljesítménye éves alapon, az előzetesen közölttel azonos mértékben, az előző negyedévhez képest 0,5 százalékos volt a bővülés. Az eredményhez minden szektor hozzátett, továbbra is Európa éllovasa vagyunk - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI-vel szerdán a KSH legfrissebb adatait kommentálva.
A jelenlegi alacsony potenciális növekedési ütemnél erőteljesebben bővülhet a magyar gazdaság a következő két évben a Magyar Takarékszövetkezeti Bank (TakarékBank) Zrt. legfrissebb prognózisa szerint.
A vártnál is gyorsabban, 1,7 százalékkal emelkedett a magyar GDP a harmadik negyedévben. Kimagaslóan jónak értékelte a friss adatokat a Kossuth Rádió G7 című műsorában az adó- és pénzügyekért felelős államtitkár is. Orbán Gábor kifejtette: az idei évre tervezett átlagos növekedési ütem eléri, és jó esetben meg is haladja az egy százalékot - írta a hirado.hu.
A rendőrség határozottan fellép minden jogsértő cselekedet ellen – áll a rendőrség honlapján a délutáni, Hősök terén tartandó rendezvénnyel kapcsolatban, amelyet a Magyar Gárda megalapításának ötödik évfordulója alkalmából szerveznek.
Magyarország le fogja győzni a válságot - mondta Orbán Viktor pénteken azután, hogy Schmitt Pál köztársasági elnökkel konzultált a Sándor-palotában. A miniszterelnök kijelentette, hogy a kormány 2012-ben meghozza az arányos adórendszer véglegesítéséhez szükséges intézkedéseket. Kitért arra, hogy a vállalkozói világ még nem viszonozta adócsökkentést, az áfa-fizetés területén továbbra is sok a visszaélés, ezért az adóhatóságnak jobb teljesítményt kell nyújtania. Beszámolt arról is, hogy a kormány védelmi intézkedéseket tervez a legsérülékenyebb társadalmi csoportok érdekében, míg a devizahitelesek ügyében a jövő heti Fidesz-KDNP-frakcióülésen születhetnek újabb javaslatok.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft