"MAGYAR-LENGYEL BARÁTSÁG" címkével ellátott hírek
A magyarok döntő többségének pozitív képe van Lengyelországról, a kedveltség viszont inkább a két nemzet hagyományos barátságához, mint a konkrét tudáshoz kötődik - derül ki a Századvég által végzett, szombaton a lengyelországi Krasiczynben ismertetett felmérésből.
Orbán Viktor miniszterelnök Mateusz Morawiecki lengyel kormányfőhöz intézett levélben köszöntötte a lengyel népet a függetlenség visszaszerzésének századik évfordulója alkalmából - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár csütörtök reggel.
Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő kedden hivatalában fogadta a március 15-i budapesti ünnepségekre induló lengyelek képviselőit, akiknek azokról az eszmékről beszélt, amelyeket Lengyelország és Magyarország együtt képvisel Európában.
A verbunkos és a csárdás létrejöttének folyamatát, és a cigány muzsikusok ebben betöltött szerepét mutatja be a Húzd rá cigány című tárlat a lengyelországi Tarnówban, a Panorama galériában április 24. és június 23. között - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium - Balassi Intézet az MTI-vel pénteken.
Szombaton a Lengyel Alkotmány Ünnep és a Polónia Világnap alkalmából kiállítás nyílt a békéscsabai Lencsési Közösségi Házban.
Mindent meg kell tenni azért, hogy a magyar-lengyel barátság megmaradjon, ezért a fiatalok felé is át kell örökíteni az eddigi kapcsolatokat - mondta pénteken Ópusztaszeren Schmitt Pál köztársasági elnök.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó