"MAGYAR ORVOSI KAMARA" címkével ellátott hírek
A Békés Megyei Kormányhivatal és a Magyar Orvosi Kamara Békés Megyei Területi Szervezete között együttműködési megállapodás született, a kormányhivatal békéscsabai centrumában. Szerda, kora délután, Tomcsányi terem.
Drajkó Zsombor bojkottot hirdetett a Magyar Orvosi Kamara ellen, mert szerinte nem képviselik az érdekeit és nem tesznek semmit a hálapénz ellen. Petíciót indított, amihez már közel hétszázan csatlakoztak. A hvg.hu elérte a szakembert, aki saját bevallása szerint látja a magyar egészségügyi rendszer összeomlásának jeleit.
A Blikk szerint postai utalványon, a kórház címéről küldte vissza a hálapénzt az az orvos, aki a 100 tagú cigányzenekar egykori zenészének feleségét operálta meg tavaly decemberben. Rutinműtétről volt szó, de a 64 éves nő pár hét múlva elhunyt.
Nem küldöttgyűlést, hanem csak orvosgyűlést tartanak február 8-án, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) országos felügyelőbizottsága (fb) ugyanis változtatni volt kénytelen korábbi döntésén - mondta el Bánki Magdolna, az fb elnöke csütörtökön az MTI-nek.
A Magyar Orvosi Kamara (MOK) szerint sérti a jogbiztonság elvét, hogy az orvosok dupla juttatásának (nyugdíj és fizetés) eltörlését a parlament által meghozott törvény helyett kormányrendeletben szabályozták. Dr. Szabó Mátéhoz, az alapvető jogok biztosához fordult jogorvoslatért a MOK elnöke, aki szerint a rendelet sérti a munka és szabad foglalkoztatás megválasztásának jogát is.
Éger Istvánt választották a köztestület országos vezetőjévé szombaton a Magyar Orvosi Kamara (MOK) tisztújító küldöttgyűlésén.
Hírek