"MAGYAR VÖRÖSKERESZT" címkével ellátott hírek
Kétnapos élelmiszergyűjtést szervez a Magyar Vöröskereszt pénteken és szombaton országosan 111 Tesco hipermarketben, hogy az adománnyal a téli időszakban is segítse a nehéz helyzetben élőket.
Tavaly közel 9000 nehéz helyzetben élő gyermek mindennapjait tették boldogabbá, idén is segítenének: a Magyar Vöröskereszt, a Procter&Gamble és a SPAR Magyarország ismét elindítja jótékonysági programját.
Véradó kampányt indít a Magyar Vöröskereszt és a Magyar Véradó Szolgálat. A nyár kritikus időszak, mert a szabadságolások miatt kevesebb a véradó, ám a balesetek száma nem, hogy csökken, hanem emelkedik.
A mélyszegénységben élő gyerekek és családjaik megsegítésére indított országos jótékonysági programot a Magyar Vöröskereszt (MV) csütörtöktől a Spar Magyarország üzleteiben.
Az Abigél elnevezésű, októberben induló program lényege, hogy a jogi és életviteli tanácsok mellett önkéntesek bevonásával személyre szabott támogatást, közösségi élményeket nyújtsanak a fizikai és lelki sérüléseket elszenvedett nőknek - tájékoztatta a Magyar Vöröskereszt szerdán az MTI-t.
A nyári időszakban húsz-harminc százalékkal kevesebben adnak vért, mint máskor, ezért véradásra hív a Magyar Vöröskereszt. Augusztus végéig 560 véradóesemény közül választhatnak a segíteni vágyók.
Tizenkét település tizennyolc strandján összesen csaknem háromszáz önkéntessel vesz részt az elsősegélynyújtásban a Magyar Vöröskereszt - közölte a szervezet főigazgatója pénteken, Badacsonyban tartott sajtótájékoztatóján.
Tartós élelmiszert gyűjt a Magyar Vöröskereszt pénteken és szombaton országszerte több áruházban, az akció a 1359-es adományvonal felhívásával is támogatható.
Kissé megzavarodtak a madarak szerda délután a mezőkovácsházi Hunyadi János Középiskola díszudvara felett ide-oda szálldogálva, aminek egyetlen oka volt: légi felvételeket produkálva „drónmadár”, vagyis HD kamerás quadro copter repkedett közöttük. Alatta több száz diák, tanár, óvodás és óvónő formált az összetartozás jegyében szívalakot az Újraélesztés Nemzetközi Napja (október 16.) alkalmából.