"MAGYAROK" címkével ellátott hírek
Az Európai Kutatási Tanács 2018-ban 653 millió euróval támogat 269 élvonalbeli kutatót, köztük három magyar tudóst - közölte az Európai Bizottság pénteken.
A magyarok három győzelmet arattak, s több kiváló eredményt értek el a szlovéniai Ruséban rendezett nemzetközi légfegyveres versenyen, melyen szombaton női puskában Gáspár Lalita, míg vasárnap férfi puskában Péni István, férfi pisztolyban pedig Tátrai Miklós győzött.
A múlt sohasem halott, hiszen amíg jelenünkben is országok, népek, vallási közösségek feszülnek egymásnak, százezrek életét sodorva veszélybe, addig az auschwitz-birkenaui láger égig érő, óriási felkiáltójel marad, ami arra emlékeztet, mire képes az ordas eszméktől fűtött ember a másik ember ellen - mondta Szita Szabolcs, a Holokauszt Emlékközpont igazgatója szerdán a fővárosi intézményben.
Magyarok a Kárpát-medencében - képzések, vállalkozások, munkaerőpiac címmel tart szakmai hétvégét és továbbképzést külhoni magyar főiskolai és egyetemi hallgatók számára péntektől vasárnapig Simontornyán a nemzetpolitikai államtitkárság.
Kelepcébe került egy magyar nő, aki 16 éve él Szíriában. Férjét lecsukták, beleegyezése nélkül pedig nem tudja megújítani a családtagok lejárt magyar útleveleit. Fél, hogy városukban, Hamában is elkezdődnek a légitámadások.
A magyar érdekeltségű program a riói olimpia vasárnapi zárónapján:
A riói nyári olimpia magyar érmesei és pontszerzői (az első hat között végzettek):
A magyar érdekeltségű program a riói olimpia szombati versenynapján:
A magyar érdekeltségű program a riói olimpia szombati versenynapján:
A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) szerdán a budapesti Syma Csarnokban köszönti a riói játékok hőseit.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft