"MAKOVECZ IMRE" címkével ellátott hírek
Makovecz Imre Ybl Miklós-díjas építész, a magyar organikus építészet megteremtőjének nevét veheti fel a III. kerületi Kecske utca egy szakasza - a kerületi kezdeményezésről jövő szerdán dönthet a Fővárosi Közgyűlés.
A Kelo fenyő - több százéves ezüstfenyő - Finnország és Kanada északi részén honos, ott, ahol már nagyon szélsőséges és zord az időjárás. Rendkívül lassan nő, ezért évgyűrűi finom rétegekben követik egymást.
Többek között Makovecz Imre eredeti tervrajzait, vázlatait mutatják be Makón. A különböző tablókon az építész által tervezett helyi épületekről készült fotókat láthatják az érdeklődők, valamint egy, az építésszel készült interjút is megtekinthetnek. A kiállítást csütörtöktől látogathatja a közönség.
A közelmúltban elhunyt Kossuth-díjas építészről, Makovecz Imréről neveznének el egy teret Makón; a dél-alföldi városban számos épület viseli a keze nyomát - mondta el szerdai sajtótájékoztatóján a város polgármestere.
A történelem nagy alkotásait örök béke lengi körül, ahogy Makovecz Imre műveiből is a kiengesztelődés árad - méltatta a Kossuth-díjas, Corvin-lánccal kitüntetett építészt Orbán Viktor miniszterelnök. Makovecz Imrét szombaton a budapesti Farkasréti temetőben helyezték végső nyugalomra; a nemzetközi hírű alkotót életének 76. évében, szeptember 27-én érte a halál.
Elhunyt Makovecz Imre Kossuth-díjas építész.
Szent István-díjat vehetett át Makovecz Imre Kossuth-díjas építész Hende Csaba honvédelmi minisztertől szombaton, az esztergomi Vármúzeum Korona-termében.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft