"MÁRCIUS 15-EI ÜNNEPSÉG" címkével ellátott hírek
Március 15-én délelőtt, a belvárosi református templomban tartott ünnepi istentisztelettel, majd a Kossuth-kertben rendezett városi ünnepséggel tisztelgett Sarkad lakossága az 1848-49-es Forradalom és Szabadságharc hősei, mártírjai előtt. Az ünnepi istentiszteleten Koncz-Vágási Katalin református lelkész asszony hirdetett igét, majd a Kossuth-kertbe átvonuló ünneplők a Sarkadi Általános Iskola diákjainak irodalmi műsorát láthatták.
Ha egyetlen szót kellene találni arra, hogy milyen volt a füzesgyarmati megemlékezés és ünnepség, amelyet március idusa kapcsán tartottak, akkor az bizonyára a „méltó” lenne. Méltó a forradalomhoz, méltó a szabadságharc hőseihez, méltó a városhoz és méltó ahhoz a közösséghez, amely a településen él.
Rendben véget értek a nemzeti ünnep központi rendezvényei, több tízezren ünnepeltek és emlékeztek együtt az idei március 15-én - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) nemzeti rendezvényszervező főosztálya szerda este az MTI-vel.
A Kossuth-kertben hajtott fejet az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hősei, emléke előtt Sarkad vezetése és lakossága március idusán. A Kossuth utcai általános iskola diákjainak ünnepi műsorát követően Bende Róbert polgármester mondott emlékező, ünnepi beszédet.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
6 210 Ft