"MÁRCIUS 15." címkével ellátott hírek
Bojczán István (64), a Békéscsabai Jókai Színház műszaki csoportvezetője (és nem mellékesen a Békéscsabai Hagyományőrző Kulturális Kör oszlopos tagja) 2019. március 15-én, nemzeti ünnepünk alkalmából Békéscsabáért kitüntetést kapott.
Március 15. tiszteletére Milánó és egyben Olaszország legmagasabb toronyépületét a magyar nemzeti színekkel világítják meg pénteken sötétedéstől egészen éjfélig - közölte Magyarország milánói főkonzulátusa az MTI-vel.
Elkészült a március 15-i ünnepségek biztosítási terve. Az elmúlt években bevált módszer szerint kora reggeltől munkában lesz az Operatív Törzs. A központi programok reggel 9-kor kezdődnek Budapesten, a Kossuth téren, onnan a Nemzeti Múzeumhoz vonulnak át az ünneplők, ahol Orbán Viktor és a lengyel kormányfő is beszédet mond – ismertették a köztelevízióban.
A Nemzeti Ünnep alkalmából Magyarország Érdemes Művésze elismerésben részesült Rubold Ödön Jászai Mari-díjas színművész, a Nemzeti Színház tagja; mi több, aki egyébiránt a Békéscsabai Jókai Színház tiszteletbeli tagja is. (Telefonon beszélgettünk.)
A március 15-i nemzeti ünnep alkalmából idén is meghirdeti utaztatási programját Kárpát-medencei középiskolásoknak a Rákóczi Szövetség. A felhívásra február 18-ig lehet jelentkezni.
A Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlése március 13-án tartotta ünnepi megyegyűlését az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulója alkalmából Békéscsabán. Az ünnepi ülésen hatan vettek át Elnöki elismerést Zalai Mihálytól, a megyei közgyűlés elnökétől.
Török Gábor politikai elemző szerint a miniszterelnök nem azt mondhatta, ami hasznos számára, hanem amit valójában gondolt. Török úgy látja, ha erről van szó, az olyasmi, ami Orbán beszédeiben csak ritkán fordul elő: komoly politikai hiba.
Orbán azt ígérte, a választások után elégtételt fognak venni, de most "vérszegény ellenzéki pártocskák" helyett szerinte egy nemzetközi birodalommal kell megküzdeni, amit Soros György neve fémjelez.
Változtattak a debreceni ünnepség programján, nem Kósa Lajos tartotta a beszédet.
Egész délelőttös ünnepélyt tartottak csütörtökön, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulója tiszteletére Mezőberényben. Mi az ünnepi megemlékezés című etapot tekintettük meg az Orlai Petrics Soma Kulturális Központban.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
6 210 Ft