"MARHAHÚS" címkével ellátott hírek
Húsforgalmazókat ítélt el pénteken, első fokon a Székesfehérvári Járásbíróság, mert 2012-2014-ben emberi fogyasztásra alkalmatlan hústermékeket hoztak forgalomba; két vádlott letöltendő börtönbüntetést kapott.
Egy 20 és egy 14 éves indiai muszlim lányt megerőszakoltak, két rokonukat pedig meggyilkolták Indiában, mert a gyanú szerint marhahúst fogyasztottak - írta hétfőn honlapján a BBC brit műsorszolgáltató.
Megkezdődött a prémium minőségű magyar marhahús árusítása Sanghajban és környékén, a Greenland Group kínai üzletlánc tíz szupermarketjében február 1-jén - tájékoztatta a Külgazdasági és Külügyminisztérium az MTI-t pénteken.
Frissen fagyasztott marhahúst szállíthatnak Kínába magyar termelők - adta hírül a Földművelésügyi Minisztérium (FM).
Júliusban Brazília oroszországi húsexportja az egy évvel korábbihoz képest 79 százalékkal 23 ezer tonnáról 41 ezer tonnára emelkedett - közölte hétfőn a brazil húsexportőrök szervezete, az Abiec.
Több mint 816 ezer tonna darált marhahúst semmisítenek meg az Egyesült Államokban, miután a mezőgazdasági minisztérium élelmiszerbiztonsági részlege közölte, hogy a március 31. és az április 18. között kibocsátott termék E.coli baktériumot tartalmazhat.
Magyarországról importált, marhahúsként megjelölt lóhúst találtak Angliában - közölte pénteken a brit Élelmiszer-szabványügyi Hivatal (FSA).
Három román férfi ellen vizsgálatot indítottak a román hatóságok, miután szamárhúst adtak el marhahús gyanánt.
Lóhúst találtak Franciaországban egy mélyhűtött ételkészítményeket forgalmazó francia vállalat két, elvileg marhahúst tartalmazó bolognai lasagne-termékében, amelyet egyébként a brit botrányt követően már február 6-án elővigyázatosságból kivontak a forgalomból – közölte kedden a márka egyik szóvivője.
A brit Élelmiszer-szabványügyi Hivatal (FSA) bejelentette, hogy a Findus nevű, fagyasztott hústermékek előállítására és nagybani forgalmazására szakosodott vállalat marhahúsosként megjelölt készítményeiben talált nagy mennyiségű lóhúst.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft