"MARS" címkével ellátott hírek
A tudósok még vizsgálják, hogy pontosan mi állhat a nemrégiben rögzített marsrengés hátterében, mivel a vörös bolygó tektonikai értelemben halottnak számít - mondta Sárneczky Krisztián, a Magyar Tudományos Akadémia Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpontjának munkatársa szombaton az M1 aktuális csatornán.
A most 17 éves Alyssa Carson lehet az első ember, aki a vörös bolygóra lép. A tervek szerint a fiatal űrhajós 2033-ban indulhat el küldetésére.
Legalább 100 millió évvel korábban szilárdult meg a Marson az a kéreg, amely a sziklás bolygókon lehetővé teszi az élet kialakulását, mint a Földön.
Továbbra is néma az Opportunity a Marson dúló porvihar miatt, amely már a vörös bolygó nagy részét beterítette.
Egy héttel azután, hogy a Curiosity marsjáró leúrt a talajba és mintát vett belőle, a NASA tudósai sajtótájékoztatót hívtak össze. És nagyon titkolóznak.
A bolygó belső szerkezetét és folyamatait vizsgálva az amerikai űrkutatási hivatal új Mars-szondája megoldást találhat arra a kérdésre is, hogyan tudunk majd lakóhelyeket fűteni a vörös bolygón.
Fellőtték szombaton a kaliforniai Vanderberg légi bázisról az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) InSight nevű új Mars-szondáját.
Új Mars-szondát indít az űrbe az amerikai űrkutatási hivata, az InSightot a tervek szerint szombaton lövi fel a NASA.
Véget ért vasárnap egy izraeli kutatócsoport négynapos tudományos Mars-szimulációja az izraeli Negev-sivatagban. A D-Mars elnevezésű kísérletet a vörös bolygón található körülményekre hasonlító vidéken, Micpe Ramon környékén végezték el. A száraz, sivár, kietlen térség geológiailag is hasonlít a Marsra.
A marsi emberi élet lehetőségére keresi a választ a tervek szerint május 5-én útnak induló amerikai bolygóközi járat, az InSight. A Földdel szomszédos bolygó talaj alatti rétegeinek tanulmányozására alkalmas szondától az amerikai űrhivatal, a NASA annak kiderítését várja, hogy mennyire lakható a környék, ha az emberek bunkerekbe költöznek, védőfelszerelést használnak és a planéta belsejének geotermikus energiáját hasznosítják.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft