"MARVEL" címkével ellátott hírek
A Marvel megszerezte a Star Wars-képregények kiadási jogait, amelyek az elmúlt két évtizedben a Dark Horse kiadónál voltak.
A hatvanas évek ősképregényes mámorának közepén a Marvel kiadó próbált lépést tartani vetélytársaival, ami azt jelentette, hogy létre kellett hoznia egy szuperhőscsapatot az addig létező univerzumában, valami olyasmit, mint ami a DC képregényeknél az Igazság Ligája (Justice League America) volt. Ezért a karakterek többségét jegyző Stan Lee összefogott Jack Kirby nevű kollégájával, és írtak egy kis történetet, az Avengers-t, ami 1963-ban jelent meg, sikere pedig elsöprő volt. A létrejött csapat felállása az évek során aztán rengeteg alkalommal megváltozott, cserélődött, szétoszlott több egymást segítő különítményre, modernizálták, valami azonban mindvégig változatlan maradt: a népszerűség és a rajongók száma.
A képregényfilmek többsége nem arról híres, hogy kapásból Oscar-díjak tucatjaira jelölnék őket, de a közönség nem is ezt várja tőlük. Legyen benne egy hős, aki lehetőleg hasonlítson a füzetbeli mására, legyenek benne poénok és eszméletlen akciók (esetleg poénok nem, csak még több akció), kell hozzá egy csinos csajszi, egy karizmatikus főszereplő és - kész a siker. Elméletben, Mert sajnos mindig is voltak kivételek, amik valahol elrontották a dolgokat. Ilyen volt tavaly a Zöld Lámpás film, vagy korábban a Nicholas Cage főszereplésével készített Szellemlovas is, ami a Marvel kiadó egyik legbrutálisabb, a Megtorlóval egy lapon emlegetett antihősét mutatta be a vásznon. Meg volt benne a fentiek mindegyike, de a készítők sajnos annyi mindent bele akartak zsúfolni a filmbe, hogy semmit sem tudtak normálisan kivitelezni, az ügyüket mellesleg az sem segítette, hogy Nic Cage akkortájt került úgy a padlóra, hogy a mai napig próbál felkelni és leporolni magát. Ráadásul az akkori felhozatalban olyan filmekkel került szembe, mint a Karib-tenger kalózainak harmadik része, a Pókember 3, és még jó néhány milliós értékű széria.
Ha képregényadaptációról van szó, az utóbbi időben a Marvel hősök magasan vitték a pálmát. Mindegy, hogy Vasemberről, vagy Thorról volt szó, a film elején lepergő vörös képkockák egyértelműen tudatták a nézőkkel, mire számíthatnak: eszméletlen látványra, elfogadható történetre, és olyan autentikus hangulatra, amitől a fanatikus képregényrajongók csak gyönyörtől eltelt arccal bámultak maguk elé még órákkal később is. Idén már a Thor kapcsán folytatódott a jövőre esedékes Avengers csapat szerveződése, most azonban itt az utolsó még be nem mutatott hős, Steve Rogers, a Marvel Univerzum egyik legelső hérosza.