"MATEMATIKUS" címkével ellátott hírek
Major László matematikus, jövőkutató szerint a munkaerőpiacon egyre nagyobb szükség van reál beállítottságú fiatalokra.
Nyolcvanhat éves korában elhunyt Alexandre Grothendieck, a 20. század egyik legjelentősebb matematikusa, az algebrai geometria forradalmi megújítója.
Hatvan éve, 1954. június 7-én halt meg Alan Mathison Turing brit matematikus, az elméleti számítástudomány és a mesterséges intelligencia atyja, a második világháborúban a német Enigma rejtjelek feltörője.
Kilencvennégy esztendős korában elhunyt Abraham Nemeth magyar származású amerikai matematikus, feltaláló, a Nemeth-féle Braille matematikai és tudományos kódolás kidolgozója.
A homoszexualitása miatt a jó erkölcs megsértése címén az akkor hatályos jogszabályok alapján 1952-ben elítélt Alan Turing matematikuszseni rehabilitálását kérte pénteken tizenegy brit tudós, közöttük Stephen Hawking fizikus.
V. Harald norvég királytól veheti át kedden Oslóban Szemerédi Endre Széchenyi-díjas matematikus, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, az MTA Rényi Alfréd Matematikai Kutatóintézetének és az egyesült Államokbeli Rutgers Egyetem professzora a matematikai Nobel-díjként is számon tartott Abel-díjat.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó