"MATOLCSY GYÖRGY" címkével ellátott hírek
Újra Matolcsy Györgyöt nevezi ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnökévé - a miniszterelnök javaslatára - Áder János köztársasági elnök - közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal csütörtökön az MTI-vel.
Orbán Viktor miniszterelnök Matolcsy György ismételt kinevezésére szándékozik javaslatot tenni a Magyar Nemzeti Bank elnöki tisztségére Áder János köztársasági elnöknek, a jelölt parlamenti meghallgatása után - tájékoztatta az MTI-t kedd délután Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.
Az MNB-elnök szerint a költségvetési bizottság nem hívhatja be őt meghallgatásra a forint árfolyamának zuhanása ügyében, csak a fideszes vezetésű gazdasági bizottság.
Kovács Zoltán korábban a jegybankra mutogatott a helyzet miatt, a bank azonban hárít és duzzog.
Összesen 2823 milliárd forinttal tartozna az állam a magánnyugdíjpénztári egykori tagjainak, ha nem azt állítanák, hogy ez csak egy statisztikai adat, jogi jelentőség nélkül.
Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke a jó hírnév védelméhez fűződő személyiségi joga megsértése miatt polgári pert indított Bárándy Gergely szocialista képviselő ellen, amelyben egyebek mellett 1 millió forint sérelemdíj megfizetését kéri - közölte az MNB kedden.
Egy hetet adott az MSZP elnök-frakcióvezetője Matolcsy György jegybankelnöknek, hogy reagáljon a lemondását sürgető szocialista felszólításra. Ha ennek nem tesz eleget Matolcsy György, akkor Áder János államfő fellépését kéri az MSZP.
A Jobbik és a DK egyetért.
Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MN) elnökének lemondását követelő tiltakozást tartott azt MSZP szombaton a jegybank fővárosi székháza előtt - adta hírül az MTI.
Brutális béremelés jöhet az MNB-nél, az elnök 5 milliót kereshet, havi több millió forinttal ugorhat meg az alelnökök bére, az fb tagoknál pedig majdnem négyszeres a tiszteletdíj-emelés.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft