"MEDENCE" címkével ellátott hírek
Idén tavasszal készült el Gyopárosfürdő facebook oldalára a 2016 tavaszától 2017 tavaszáig forgatott Gyopárosfürdő imázsfilm, mely a fürdőt mutatja négy évszakban, mintegy 60 másodpercben. Elkészítésekor próbáltuk minden szemszögéből bemutatni a fürdő adta lehetőségeket egy rövid kisfilm formájában összesűrítve, majd júniusban közzétéve 3 országban promótálni azt. A videó elsősorban a hazai közönség elérésére készült, de megjelenítettük román és szerb felirattal a külföldi piacokon is, mindezt kizárólag a fürdő hivatalos facebook oldalán. Mindhárom területen/belföld, Románia nyugati része, Szerbia északi területei/ szegmentáltan hirdettünk augusztus 21-ig az utazások iránt érdeklődök irányába, ezeket összevetve pedig több, mint 1.600.000 felhasználó tekintette meg, mellyel gyakorlatilag sikerült lefednünk a teljes általunk meghatározott célközönséget.
Szinte minden úszó vagy medencében pancsoló ember számára ismerős érzés a klóros víz okozta szúró fájdalom, amely a merülés után bénítja meg orrlyukainkat. Egy új jelentés azonban rámutat, hogy nem a klór miatt szenvedünk - a problémának sokkal "emberibb" oka van.
Őzet mentettek ki rendőrök egy szálloda kültéri úszómedencéjéből Zamárdiban - tájékoztatott a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján kedden.
A kerti medencébe esett az a kétéves kisfiú, akit kilencéves bátyjának sikerült újraélesztenie.
Ezer négyzetméteres szörfmedence épült Bécs belvárosában, a 3CityWave elnevezésű projekt pénteken nyitja meg kapuit.
Egy 25 méteres úszómedence fog összekötni két tízszintes toronyházat London központjában, a páratlan építményt 2019-re tervezik elkészíteni.
A toronyugró emelvényről az 5 méter mély, üres medencébe ugrott szombat éjjel két férfi egy bajorországi strandon, mindketten meghaltak.
Hogy ki, mire használja a köztéri szökőkutakat, csobogókat, medencéket, nagyon változó. Hiába tilos ezeknek a vizében bármilyen tevékenységet végezni, mindig vannak – és lesznek – szabályszegők, akik saját igényeik szerint járnak el.
Koszos, ki tudja, mi van benne, sodrása van, ugyanakkor öntisztító - mondhatnánk természetes vizeinkről. Ezzel szemben jön a strandon a klór, ami irritálja a bőrt, a szemet, de látszólag tiszta és folyamatos felügyelet alatt áll. Melyiket válasszuk inkább? Dr. Maráczi Gabriella, a Békés Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervének osztályvezető főorvosa segítségével hasonlítottuk össze a természetes és mesterséges fürdőhelyek előnyeit és hátrányait.
Usher fia azóta is az intenzív osztályon fekszik, hogy hétfőn majdnem belefulladt édesapja otthoni medencéjébe. Az 5 éves Raymond V nagynénjével játszott, amikor keze beszorult a lefolyóba.