"MEGBETEGEDÉS" címkével ellátott hírek
Vizsgálatot indított a Szentendrei Járási Hivatal és Budapest Főváros Kormányhivatala a budakalászi Napvirág Idősek Otthonában, ahol a napokban három idős ember meghalt és további hét megbetegedett - tájékoztatta a fővárosi kormányhivatal sajtófőnöke csütörtökön az MTI-t.
Kedd délutánig 61, a Kelebia Határrendészeti Kirendeltség területén szolgálatot teljesítő rendőr szorult kezelésre akut gyomor-bélrendszeri panaszok miatt - tájékoztatta a rendőrség vezető főorvosa az MTI-t.
Tanítási szünetet rendeltek el a Tolna Megyei Szent László Szakképző Iskola és Kollégium szekszárdi Bezerédj tagintézményében, ahol a diákok több mint fele megbetegedett.
A mali kormány megerősítette szerdán, hogy ebolában elhunyt az egyik fővárosi kórház dolgozója, aki előzőleg egy guineai férfit ápolt. A betegről pedig kiderült, hogy ő maga is a kórban szenvedett, amely már napokkal ezelőtt végzett vele.
Százhetvenhét ember betegedett meg a Békés megyei Kondoroson múlt szerdán, miután elfogyasztotta a közétkeztetésben felszolgált ebédet - tájékoztatta a Békés Megyei Kormányhivatal népegészségügyi szakigazgatási szerve kedden az MTI-t. A vizsgálatok szerint a hányással, hasmenéssel járó betegséget a Bacillus cereus nevű baktérium okozta.
A Bacillus cereus nevű baktérium okozta a Békés megyei Kondoroson múlt szerdán a mintegy száz ember megbetegedésével járó ételfertőzést. A hányással-hasmenéssel járó betegséget a grízes tészta fogyasztása váltotta ki - állapította meg vizsgálatában a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatósága.
Az első ebolás megbetegedésről számoltak be a hatóságok Maliban, az afrikai országban egy kétéves kislánynál állapították meg a kórt.
Ebolavírussal esetleg fertőzött beteget különítettek el egy bejrúti kórházban csütörtökön, a libanoni egészségügyi miniszter szerint ez az első ebola-gyanús megbetegedés az országban.
Teljesen ugyan továbbra sem lehet kizárni, de az ÁNTSZ szakemberei nem számítanak a fertőzés terjedésére azután, hogy szombaton egy óvodás kislány agyhártyagyulladás következtében meghalt Szentgotthárdon.
Meghaladta a négyezret az Ebola-járvány halálos áldozatainak száma - közölte pénteken Genfben az Egészségügyi Világszervezet (WHO).
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó