"MEGEMLÉKEZÉS" címkével ellátott hírek
Emlékezzünk együtt a hősökre és áldozatokra Békésen is.
Több száz résztvevőt várnak a Magyar Elvis Klub által szerda 19 órára szervezett eseményre, amelyen mécseseket gyújtanak és akusztikus zenélés is lesz a fővárosi Elvis Presley parkban a negyven éve elhunyt amerikai énekesre emlékezve.
Kézzelfoghatóan javultak a magyar-szlovák kapcsolatok a rendszerváltás óta eltelt 27 évben, de a teljes megbékélésre még várni kell - mondta az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke szombaton a Békés megyei Tótkomlóson a csehszlovák-magyar lakosságcsere 70. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen.
Nemzetközi megemlékezést tartottak vasárnap a felső-ausztriai Mauthausenben az egykori koncentrációs tábor felszabadulásának 72. évfordulója alkalmából.
A Germanwings-katasztrófa halálos áldozataira emlékeztek a hozzátartozók egy nappal a tragédia második évfordulója előtt a barcelonai El Prat repülőtéren csütörtökön.
Brüsszelben a Zaventem nemzetközi repülőtéren és a Maelbeek metrómegállónál Fülöp belga király, Charles Michel belga miniszterelnök és az elhunytak hozzátartozóinak részvételével egyperces néma csenddel emlékeztek meg az egy évvel ezelőtt elkövetett robbantások 32 halálos áldozatáról.
A megemlékezés február 16-án lesz.
„Hol vannak a katonák? Sírjuk felett száz virág. Mondjátok, miért van így, Mondjátok miért van így?”
Párizsban ma több helyszínen tartottak, illetve a nap hátralévő részében is tartanak további megemlékezéseket a tavaly november 13-i terrortámadás áldozatainak emlékére. A franciák közül csak kevesen éreznek félelmet, és még kevesebben hajlandók változtatni az életmódjukon a félelem miatt.
Méltóságteljes, szép ünnepség keretén belül emlékezett meg Gyomaendrőd az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójáról.