"MEGTAKARÍTÁS" címkével ellátott hírek
Aki idén indít nyugdíjcélú megtakarítást, az jövőre akár 280 ezer forintos összegű adójóváírással is számolhat – hívta fel a figyelmet a Pénzügyminisztérium (PM) az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében.
(Ciha = ágyneműhuzat, párnahuzat; guba = pénz.) A pénz nevezetű fogyóeszközzel a nagytöbbségünk hadilábon áll, mert általában kevés van belőle. Ahhoz azonban, hogy abból a kevésből mégis csak maradjon valami a hó végére, netán későbbre is, nem elég a „keveset költs!” frázist követni, bizony félre kell tenni – de nem mindegy, hogy miképp... Ezúttal békéscsabai olvasóinkat a megtakarítási tippjeiről faggattam.
A 19 és 29 év közötti fiatalok több mint 44 százaléka rendelkezik valamilyen megtakarítással - derült ki a K&H ifjúsági indexének felméréséből.
A fiatalok nagy része a korábbinál többet költött 2017-ben és a jövőben is a kiadásaik növekedésével számolnak. A fiatalok fele azonban azt tervezi, hogy idén növeli a megtakarításait.
Felelősen gondolkodnak az emberek Magyarországon, hiszen nőttek a megtakarítások - mondta Rogán Antal szombaton az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában.
Brutális elbocsátásokat fontolgat a Tesco világszerte, legalábbis van egy terv, amelyikben ezzel csökkentenének költséget.
A rezsicsökkentéseknek köszönhetően 2013-14-ben 373 milliárd forintot takarítottak meg a lakossági fogyasztók, akik a legtöbbet a villanyszámlán spórolták - közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) saját adataira hivatkozva.
Csupán a gazdaságilag aktív népesség 32 százaléka tesz félre nyugdíjas éveire, és közülük is csak 18 százalék rendszeresen. Az önkéntes nyugdíjpénztári megtakarítás a leggyakoribb megtakarítási forma, ám a tényleges és a vágyott megtakarítási összegek között nagy a szakadék - derül ki egy friss kutatásából.
A tavalyi közel 8 milliárd forint után idén több mint 10 milliárd forintot fizethet vissza az állam a nyugdíjcélú megtakarítások után.
A nyugdíj előtt álló felnőtt lakosság 34 százaléka rendelkezik az időskorára szánt tartalékkal, és csak 22 százalékának van olyan nyugdíjcélú megtakarítása, amelyhez adókedvezmény is társul - közölte a megbízása alapján készült felmérés eredményét a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. kedden az MTI-vel.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft