"MEGYE II." címkével ellátott hírek
De ez a mondat még tavaly májusban hangzott el. Mert most 2017 júniusában: az előkelő 4. helyen végzett a megye II-es bajnokság finisében az Újkígyós FC. Pedig az út egyáltalán nem volt sima. Minderről Zsiros György vezetőedzővel beszélgettem. (Korábban a nagy, 1974-ben az NB I-be jutó Előre oszloposa volt. Akit Gyuri kacskaringós életpályája érdekel, az az írás elejétől kezdje a cikket, s aki pedig az Újkígyósra kíváncsi, az húzza a kurzort a 12. kérdéshez. Tx.)
A Békéscsabai Előre nagy arányú győzelmet ért el idegenben, míg az Orosháza Gyuláról hozott el három pontot. Meglepetésre a Körösladány kevés helyzetből nyerni tudott a Kondoros ellen, a Jamina nyerte a városi derbit, kiütötte ellenfelét a Mezőkovácsháza.
A Megye I-es és Megye II-es bajnokság dobogójára jó eséllyel pályázó csapatok háza táján néztünk körül. A legtöbb helyen minimális játékosmozgással, szinte az őszi kerettel próbálják meg a tavaszt is sikeresen teljesíteni.
Beszámolók - A Kondoros idegenben szerezte meg a három pontot, míg a Mezőberény Füzesgyarmatról hozott el értékes egységet. A Körösladány kissé meglepetésre elpáholta a Szarvast, a Szeghalom rosszul jött ki a múlt heti eltiltásokból. A második osztályban is voltak jó meccsek, a Csanádapáca hatot, az Elek ötöt rúgott ellenfelének.
Beharangozó - Az utolsó fordulóban is nehéz dolga lesz a Kondorosnak és a Körösladánynak, ebből pedig a Szabadkígyós juthat előnyhöz. A Megye II-ben feledtetné múlt heti fiaskóját az Elek, soros ellenfelük a Vésztő lesz. A Dévaványának sem lesz egyszerű dolga idegenben.
Lőkösházát látja vendégül a dobogó harmadik helyén álló Szabadkígyós, míg az előttük álló Békésszentandrásnak és Körösladánynak valamivel könnyebb dolga lesz. A Gádoros akár meg is kezdheti a felzárkózást a bennmaradó csapatokhoz.
Az Előre otthon legyőzte az Újpestet. Megye egyben a Szarvas továbbra is százszázalékos, míg a Méhkerék és a Csabacsűd is nagy gólarányú győzelmet aratott. A megye kettő egyetlen vasárnapi derbijén a Lőkösháza diadalmaskodott.
Vasárnap magabiztosan nyert idegenben a Csabacsűd, míg a MÁV remizett a Szeghalommal. Egy osztállyal lejjebb pedig a Doboz megszerezte első három pontját, míg parázs hangulatú – négy kiállítással tarkított – derbin döntetlent játszott egymással a Lőkösháza és a Mezőkovácsháza.
A megye I-ben valósággal kiütötte a MÁV-ot a Kondoros, a Magyarbánhegyes pedig a Csorvást. Ezeken kívül simának tűnő vereséget szenvedett az OMTK Szeghalmon, míg a Sarkad szinte megtáltosodott az utóbbi két fordulóban. A megye II-ben hazai pályán kapott ki az éllovas Dévaványa, így a Nagyszénás pontszámban beérte.
Az NB II-ben az Előre az Újpest II vendégeként szerzett három pontot, a harmadik vonalban a Szarvas Hódmezővásárhelyen szenvedett vereséget. A megye egyben a Tótkomlós hagyta helyben a Szabadkígyós gárdáját, míg a megye kettőben a Kétegyháza múlta felül a Dobozt.
Hírek
további friss hírek »