"MEGYEGYŰLÉS" címkével ellátott hírek
Idei első soros ülését tartotta a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlése. A megyegyűlés egyik fontos napirendi pontja a 2017-es költségvetés elfogadása volt.
Rendkívüli ülést tartott a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlése. A megyegyűlésen a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) felhívásaihoz kapcsolódó értékelési szempontrendszer módosítását kezdeményezték Kónya István képviselő javaslatára.
A nyári szünet után folytatódik Megyejárás rovatunk. Elsőként Gyomaendrődre látogattunk. Ennek apropójául az szolgált, hogy csütörtökön ott ülésezett a megyei közgyűlés.
Közösen ünnepelt a Békés Megyei Önkormányzat és Szabadkígyós Község Önkormányzata az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 168. évfordulóján. A megemlékezés keretében hatan Elnöki elismerést vehettek át.
Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc vívmányai ma is alapelemei Magyarországnak - hangoztatta az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnöke pénteken a Békés megyei Szabadkígyóson.
A Békés Megyei Önkormányzat pénteken tartotta soron következő ülését, amelyen a drogstartégia elfogadása és az alapító okirat módosítása mellett beszámolókat hallgatott meg a testület, többek között a közbiztonságról és az annak érdekében tett intézkedésekről.
Békés Megye Képviselő-testülete ünnepi megyegyűlésen emlékezett meg az 1956-os forradalom és szabadságharc kezdetének 57., valamint a Magyar Köztársaság kikiáltásának 24. évfordulójáról. Az ünnepségen adták át a Békés Megyéért kitüntető díjakat is.