"MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT" címkével ellátott hírek
A Békés Megyei Önkormányzat a Széchenyi 2020 program keretében 100%-os támogatási intenzitású 57 millió forintos összegű támogatást nyert az EFOP–1.6.3–17–2017-00013 azonosító számú „Felzárkózás-politikai együttműködések támogatás Békés megyében” című projekt megvalósításához. A pályázat 2018. január 1-jével megkezdődött, zárása 2020. december 31-én várható.
December 11-én parlamenti választásokat tartanak Romániában. Fontos a parlamenti képviselet, hogy a magyar közösség képviselői jelen legyenek ott, ahol az őket érintő döntések születnek.
Az orra után ment az ember. Mikor először találkoztak, már akkor feltűnt neki extravaganciája, többiektől különböző viselkedése. Másképpen hatott az érzékekre, mint a többiek. Volt benne valami megfogalmazhatatlanul vonzó. Valami, ami miatt felismerte, hogy teszik neki, hogy szeretné közelebbről is megismerni és szeretne vele közös életet is.
Farkas Zoltán a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke tartott tanácskozást az Idősügyi Tanács tagjaival. Beszélt céljairól, illetve a megyei önkormányzat munkáiról is, később pedig közösen megvitatták a hallottakat.
Ennek értelmében a megyei önkormányzat 2014-ben is csatlakozik az ösztöndíjprogramhoz, ezzel segítve a szociálisan hátrányos helyzetű, felsőoktatásban tanulmányokat folytató fiatalokat. Minderről a november 15-i ülésen született döntés.
A parlamenti honlapon közzétett dokumentumban az olvasható, hogy a központi költségvetés ugyanolyan feltételekkel, kamatkondíciókkal törleszti az adósságot, mint az önkormányzatok tették volna.
Január 1-jével, a mai nappal állami fenntartásba, illetve tulajdonba kerülnek egyebek mellett a megyei oktatási és egészségügyi intézmények, köztük a kórházak és a szakrendelők.
Jegyzői értekezletet hívott ma össze Erdős Norbert kormánymegbízott a Békés Megyei Kormányhivatalban. A konferencián részt vett Dr. Bekényi József, a Belügyminisztérium Önkormányzati Feladatok Főosztályának főosztályvezetője is.
A jövő év január elsejétől az állam átveszi a megyei önkormányzati intézményeket - ismertette a miniszterelnök annak a megállapodásnak a tartalmát, amelyet a 19 megyei közgyűlési elnökkel írt alá hétfőn.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft