"MEGYEJÁRÁS" címkével ellátott hírek
Avagy minden gyümölcs cefre akar lenni, a Viharsarki pálinkában. Fotóriport a TOBO kft. szeszfőzdéjéről.
„A fiatalok már hét éve együtt vannak. Magdi örült Józsi közeledésének, még a korkülönbség sem zavarta, pedig hét évvel idősebb volt. Józsi persze mindent elkövetett, hogy ez a korkülönbség eszébe se jusson a lánynak. Mindig magabiztosan, figyelmesen, kedvesen viselkedett, amikor együtt voltak, mindig gondoskodott arról, hogy csak egymásra figyeljenek, és ne a körülményekkel foglalkozzanak, főleg ne azzal, hogy mit szól majd a világ…”
Mi magyarok szeretjük azt hinni, hogy a rétes egy kifejezetten magyar étel, tulajdonképpen mi találtuk fel. Ami így ebben a formában nem igaz, de, hogy mi is büszkék lehetünk rá, az biztos. Már csak azért is, mert például a párizsi Ritz Hotel étlapján a 19. század elején szerepelt a „Rétes Hongrois”, melynek elkészítéséhez a réteslisztet Magyarországról rendelték és a cukrászokat Pestre küldték tanulni.
Az élet nagy rendező, sőt, a legnagyobb. Szánalmas közhely, s mint minden közhely tele van igazsággal. Hiszen csak az ezerszer megismétlődő események tudnak annyira egyértelművé válni, amelyek mindenki számára nyilvánvalóak. Közhelyekkel csak akkor van baj, ha konkrét cselekvési programok helyett használjuk őket. Ha valaki saját életével bizonyítja be egy közhely igazságát, az tovább erősíti a mindenki által ismert szabályt.
Dr. Várszegi Tamás háziorvos, festőművész nem tagja semmilyen művészeti társaságnak. Képei lakásműtermében, illetve a helyszíneken készülnek. Több kiállításon is részt vett, de nem tolakodik, csak ott állít ki, ahol szívesen látják. Volt olyan kiállítása például, ahonnan alig kellett hazavinnie képet, mert legtöbbet megvették. Medgyesegyházán képei sokszor kitüntetésekhez tartozó ajándékként szerepelnek. Orvosként hitvallása a segítés volt, a betegeknek nála sohasem kellett fizetniük. A település sorsa is mindig izgatta, most alpolgármester, de titulus nélkül is dolgozott a közösségért.
Ezeket a BN típusú növényházakat komputer irányítja, így van szabályozva az állandó és szükséges klíma. Automatikus a szellőztetés, a fűtés, az öntözés, a párásítás és a széndioxidos trágyázás. Mindig olyan a belső tér klímája, ami a benne termesztett növény számára a legoptimálisabb.
Liaison Entre Actions pour le Developpement de l’Economie Rurale. A közös Európa hajnalán 1991-ben rakták egymás mellé ezeket a szavakat. Franciául, mert legeslegelőször arrafelé kezdődött meg egy olyan program, amelyik kimondásától kezdve az egész európai vidék fejlődésének egyik meghatározó gondolatává, mi több, egyúttal forrásává is vált. Közösségi kezdeményezés a vidéki gazdaság fejlesztéséért. A francia mondat magyarul. Valamivel, egészen pontosan 13 esztendővel később, 2004-ben Magyarországon is útjára indult az alulról jövő, közösségi kezdeményezés, a vidéki gazdaság fejlődéséért.
Futó projektünk a település bekamerázása. A városba bevezető összes útnál, tehát a mezőgazdasági utaknál is, illetve a belvárosban lesznek a kamerák felszerelve.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft