"MELEGREKORD" címkével ellátott hírek
Az 1994-ben mért csúcsot tette zárójelbe.
A napi maximumhőmérsékleti rekord is megdőlt vasárnap délután; több helyen 38 Celsius-foknál is melegebb volt az utolsó augusztusi hétvégén.
A tavalyi év volt a legforróbb a rendszeres mérések kezdete óta, valamint sorban a harmadik, amikor megdőlt a globális átlaghőmérséklet rekordja - erősítette meg egy átfogó, részletes nemzetközi jelentés, amelyet az Amerikai Meteorológiai Társaság (AMS) tett közzé portálján csütörtökön.
90 éve nem volt ilyen meleg napközben - írja a szabolcsihir.hu.
Megdőlt a napi országos hajnali melegrekord kedden - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán.
Megdőlt a fővárosi és az országos napi melegrekord is vasárnap - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap a Facebook-oldalán.
Több mint 110 éves melegrekord dőlt meg szombatra virradó éjszaka, csaknem 10 Celsius-fokot mértek Kaposváron - tájékoztatta az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-t.
Sydney-ben ma is 35 fok fölé mehet a hőmérséklet, ezzel veszélyben a 120 éves rekord.
Szombat hajnalban is megdőlt egy napi melegrekord, a fővárosban 25 Celsius-foknál is melegebb volt - közölte az -Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-vel.
Megdőlt a fővárosi napi melegrekord pénteken, Budapesten 35,7 fokot mértek - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa az MTI-vel.