"MELLÉKHATÁS" címkével ellátott hírek
Az elvárásaink nemcsak a gyógyszerek hatását határozzák meg, hanem a mellékhatásait is.
A gyógyszer veszélyes is lehet, ha nem az előírások szerint szedjük őket. A dobozban talált, hosszú betegtájékoztatót nem mindenki olvassa végig, sokszor csak sietősen bekapjuk a pirulákat, és nem foglalkozunk az utasításokkal. Pedig azok nem véletlenül kerülnek fel a tájékoztatóra, és az orvos sem véletlenül közli velünk az információkat. De azért véresen komolyan sem szabad venni!
A súlyos, áttétes melldaganat növekedési idejét felére lassítja egy új gyógyszer, ezzel javulhatnak azoknak a rákos nőknek a gyógyulási esélyei, akiknél a gyógyszeres terápia eddig kevésbé volt eredményes - számoltak be eredményeikről belga kutatók az Európai Rákkongresszuson.
Nyáron szezonja van a tetoválásnak is. Ilyenkor válnak szabaddá azok a felületek, amelyeket meg lehet mutatni másoknak. Csakhogy léteznek allergiák és az eltávolítás sem egyszerű - olvasható a híradó.hu-n.
Csökkenhet a feleslegesen kiváltott azonos hatóanyagú gyógyszerek száma és az egyes orvosságok közötti káros mellékhatások kockázata. Ettől a hónaptól ugyanis a gyógyszerészek is láthatják, mit szedett a beteg az elmúlt egy évben.
Szeptembertől fekete háromszög jelöli a fokozott felügyelet alatt álló gyógyszereket - közölte a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet Országos Gyógyszerészeti Intézete (GYEMSZI OGYI) az MTI-vel.
Szerdán kezdődik a Fővárosi Törvényszéken az a büntetőper, melynek vádlottjai az ügyészség szerint engedély nélkül végeztek őssejt-kezeléseket és ennek során megtévesztették a hozzájuk fordulókat a kezelés várható eredményéről.
A gyógyszertári szolgáltatási díj bevezetéséről is szó volt egy budapesti konferencián, ahol a gyógyszerészek megismerhették az új szabályozás részleteit.
Egy népszerű energiaital okozhatta 2003 óta három kanadai fiatal halálát - közölte a kanadai egészségügyi minisztérium jelentésére hivatkozva vasárnap internetes kiadásában a The Toronto Star.
Mostantól az interneten keresztül is jelenthetik a gyógyszerek mellékhatásait a szakemberek és a betegek - közölte a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet - Országos Gyógyszerészeti Intézet (GYEMSZI-OGYI) csütörtökön.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft