"MEMÓRIA" címkével ellátott hírek
Semmi értelme mindent megjegyezni.
Az implicit (procedurális) vagy „készségmemória” a hosszú távú memória egyik típusa. Ezt használjuk, amikor biciklizünk, hangszeren vagy videojátékkal játszunk.
A Google Effect, vagyis hogy online elérhetők az információk, köztük a személyes adataink is, kifejezetten rossz hatással vannak az emlékezőképességünkre.
Belső Nóra pszichiáter a Ma reggelben elmondta, hogy a kutatásban sikerült ötvözni, az alapkutatások eredményeit, másrészt az életmód és a terápiás stratégiák eredményeit összehozni és kimutatni azt az összefüggést, ami az életmódunk és a sejtszintű elváltozások között van.
A memórián is javíthat a szürkehályogműtét, nem csak a beteg látásán - állapította meg egy új amerikai kutatás.
Még csak másfél éves egy amerikai fiúcska, de meg tudja mutatni térképen a világ szinte összes országát - amivel korosztályában minden bizonnyal egyedüli a világon.
Amerikai kutatók vizsgálják az úgynevezett "szuper aggok" agyát, hogy a ritka csoport titkainak feltárásával megtalálják a módját, hogyan védhetik meg az idős embereket az emlékezetvesztéstől.
A csimpánzok talán okosabbak, mint gondolnánk, a rövidtávú memóriájuk legalábbis jobb az emberénél - állítja egy japán kutató.
Az éhségérzet javítja az emlékek bevésődését egy japán kutatók által muslicákon elvégzett kísérlet szerint.
Akár örökre törlődhetnek az emlékek, ha nem alszunk eleget. Napi nyolc óra alvás szükséges a memóriának a rendes működéshez - derül ki egy újabb kutatásból.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés