"MEMÓRIA" címkével ellátott hírek
Az agy meghatározott helyének elektromos stimulációjával jelentős javulást értek el amerikai tudósok az úgynevezett munkamemóriában, bár egyelőre csak rövid időre - számolt be róla a BBC hírportálja.
Semmi értelme mindent megjegyezni.
Az implicit (procedurális) vagy „készségmemória” a hosszú távú memória egyik típusa. Ezt használjuk, amikor biciklizünk, hangszeren vagy videojátékkal játszunk.
A Google Effect, vagyis hogy online elérhetők az információk, köztük a személyes adataink is, kifejezetten rossz hatással vannak az emlékezőképességünkre.
Belső Nóra pszichiáter a Ma reggelben elmondta, hogy a kutatásban sikerült ötvözni, az alapkutatások eredményeit, másrészt az életmód és a terápiás stratégiák eredményeit összehozni és kimutatni azt az összefüggést, ami az életmódunk és a sejtszintű elváltozások között van.
A memórián is javíthat a szürkehályogműtét, nem csak a beteg látásán - állapította meg egy új amerikai kutatás.
Még csak másfél éves egy amerikai fiúcska, de meg tudja mutatni térképen a világ szinte összes országát - amivel korosztályában minden bizonnyal egyedüli a világon.
Amerikai kutatók vizsgálják az úgynevezett "szuper aggok" agyát, hogy a ritka csoport titkainak feltárásával megtalálják a módját, hogyan védhetik meg az idős embereket az emlékezetvesztéstől.
A csimpánzok talán okosabbak, mint gondolnánk, a rövidtávú memóriájuk legalábbis jobb az emberénél - állítja egy japán kutató.
Az éhségérzet javítja az emlékek bevésődését egy japán kutatók által muslicákon elvégzett kísérlet szerint.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft