"MENEKÜLT" címkével ellátott hírek
A Mediterranea nevű olasz civilszervezet hajója, 49 migránssal a fedélzetén, kedd reggel megérkezett az olasz Lampedusa szigetéhez, de egyelőre a tengeren várakozik, miután az olasz hatóságok nem engedélyezték a kikötést. Ezzel egy időben az olasz belügyminiszter újabb rendelkezéssel szigorította a tengeri mentési műveleteket.
Januárban több mint hétszáz migránst fogtak el a magyar-szerb határon, a legtöbben járművekben bújtak meg - közölte a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója kedden az M1 aktuális csatornán.
Menedékkérőkkel kötendő házasságra bíztat a Mission Lifeline nevű német civil szervezet - írta a Bild című német lap hétfőn a Földközi-tengeri embermentő műveleteiről ismert szervezet egy Twitter-bejegyzése alapján.
Tovább nőtt és megközelítette az 1,7 milliót a Németországban nyilvántartott menedékkérők és menekültek száma tavaly a szövetségi statisztikai hivatal (Destatis) pénteki jelentése szerint.
Magyarországnak felül kell vizsgálnia a menedékkérők elszállásolását biztosító tranzitzónákra vonatkozó szabályozását, különösen a kísérő nélküli kiskorúak fogva tartásának kell véget vetnie - jelentette ki az Európa Tanács (ET) kínzás elleni bizottsága (CPT) kedden közzétett jelentésében.
Több száz menekülőt mentettek ki a tengerből a spanyolok.
Kedd óta három menekülteket szállító hajó is elsüllyedt.
Több keresztény menekültet is felkarolt a Szombathelyi Egyházmegye, köztük egy kameruni nőt, akinek abban is segítettek, hogy világra tudja hozni gyermekét.
Az Eurostat legfrissebb jelentése szerint 538 000 menedékkérőt fogadott be a 28 uniós tagállam 2017-ben, ez negyedével kevesebb, mint 2016-ban. Magyarország lakosságarányosan jól teljesített.
A januári 97 után februárban újabb 94 esetben hozott pozitív döntést a menekültügyi hatóság.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft