"MENEKÜLTEK" címkével ellátott hírek
Az Egyesült Államokba érkező menekültek száma szerdán elérte az idei költségvetésre engedélyezett 50 ezret - közölte a menekültügyi programot felügyelő amerikai külügyminisztérium.
2000. december 4-én az Egyesült Nemzetek Szervezetének közgyűlése a menekültek világnapjává nevezte ki június 20-át, amit 2001. óta minden évben megünnepelnek – ez alkalomból vesszük górcső alá, mi is késztetheti embertársainkat otthonaik elhagyására.
Három fiatalkorú, valószínűleg afgán állampolgárságú menekültet találtak a lengyel-szlovák határ közelében egy Szerbiából Magyarországon keresztül érkező lengyel kamionban - közölte kedden az RMF FM lengyel kereskedelmi rádió.
Iraki, szíriai és marokkói határsértőket fogott el és adott át a rendőrség a román hatóság képviselőinek. Mindannyian visszautaztak Romániába.
legalábbis a németek szerint.
Hatvankét afganisztáni és pakisztáni menekültet talált egy kisbuszban a horvát rendőrség egy rutinellenőrzés során Zágrábtól száz kilométerre az autópályán. Sokukat szén-monoxid-mérgezéssel, eszméletlen állapotban szállítottak a közeli kórházba - közölte az N1 horvát kereskedelmi hírcsatorna vasárnap.
Törökország helyzete bizonytalansági tényező. Joggal vetődik fel, nem indul-e újabb migránsáradat. Megijedni azonban nem kell. Magyarország képes arra, hogy határait megvédje, bármilyen menekültáradatot megállítana – mondta a miniszterelnök rendkívüli sajtótájékoztatóján, Brüsszelben - olvasható a híradó.hu-n.
A gyanú szerint migránsok ellen fegyverkezett.
Az Európai Unió eddigi legnagyobb humanitárius segélyprogramját indítja a Törökországban élő menekültek számára - jelentette be Hrisztosz Sztilianidesz, az Európai Bizottság (EB) humanitárius segítségnyújtásért és válságkezelésért felelős biztosa hétfőn Ankarában az Ömer Celik török uniósügyi miniszterrel közösen tartott sajtótájékoztatón.
Menekültekkel ebédelt Ferenc pápa Assisiben kedden, ahol a világvallások vezetőinek béketalálkozóján vesz részt.