"MENEKÜLTEK" címkével ellátott hírek
Menekülteket szállító személyautó szenvedett balesetet Ráckeresztúron - közölte vasárnap reggel a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság.
Több százan vonultak fel vasárnap Sydney-ben azt követelve, hogy Ausztrália engedje be az országba azokat a menekülteket, akiket jelenleg Pápua-Új Guineában és Naurun tartanak fogva.
A Sea Eye nevű német segélyszervezet is felfüggeszti a Földközi-tenger nyugati részén bajba jutott menekültek megsegítésére indított mentőakcióit tekintettel a megváltozott biztonsági helyzetre.
Az Egyesült Államokba érkező menekültek száma szerdán elérte az idei költségvetésre engedélyezett 50 ezret - közölte a menekültügyi programot felügyelő amerikai külügyminisztérium.
2000. december 4-én az Egyesült Nemzetek Szervezetének közgyűlése a menekültek világnapjává nevezte ki június 20-át, amit 2001. óta minden évben megünnepelnek – ez alkalomból vesszük górcső alá, mi is késztetheti embertársainkat otthonaik elhagyására.
Három fiatalkorú, valószínűleg afgán állampolgárságú menekültet találtak a lengyel-szlovák határ közelében egy Szerbiából Magyarországon keresztül érkező lengyel kamionban - közölte kedden az RMF FM lengyel kereskedelmi rádió.
Iraki, szíriai és marokkói határsértőket fogott el és adott át a rendőrség a román hatóság képviselőinek. Mindannyian visszautaztak Romániába.
legalábbis a németek szerint.
Hatvankét afganisztáni és pakisztáni menekültet talált egy kisbuszban a horvát rendőrség egy rutinellenőrzés során Zágrábtól száz kilométerre az autópályán. Sokukat szén-monoxid-mérgezéssel, eszméletlen állapotban szállítottak a közeli kórházba - közölte az N1 horvát kereskedelmi hírcsatorna vasárnap.
Törökország helyzete bizonytalansági tényező. Joggal vetődik fel, nem indul-e újabb migránsáradat. Megijedni azonban nem kell. Magyarország képes arra, hogy határait megvédje, bármilyen menekültáradatot megállítana – mondta a miniszterelnök rendkívüli sajtótájékoztatóján, Brüsszelben - olvasható a híradó.hu-n.