"MENEKÜLTHULLÁM" címkével ellátott hírek
Újabb tízezrek fognak elindulni az Európai Unió felé, ahogy az időjárás egyre javul, de Brüsszel nem tesz semmit a helyzet megoldásáért - mondta Georg Spöttle, a Nézőpont Intézet elemzője az M1 aktuális csatornán vasárnap.
Idén fokozódni fog a Magyarországra nehezedő nyomás az illegális bevándorlással kapcsolatban - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.
A 31 fős kontingenst a Készenléti Rendőrség parancsnoka köszöntötte csütörtökön Szegeden.
Újabb menekültáradatra készülnek az osztrák hatóságok, Burgenlandban fokozzák a rendőrségi készültséget és további menekültbefogadó helyeket állítanak fel.
A bevándorlás problémája mellett az Európai Unió másik nagy gondja, hogy ismét virágzik az embercsempészet. A két jelenség szoros összefüggésben áll egymással, ráadásul hatalmas pénzeket mozgatnak meg: az ezredforduló óta annyi bevételük volt az embercsempészeknek, amennyiből három évig lehetne finanszírozni a teljes magyar nyugdíjrendszert.
Jelentősen csillapodott a koszovói menekülthullám Ausztriában, míg február elején több mint 500, addig a múlt héten 45 menedékjogi kérelem érkezett be az osztrák hatóságokhoz.
Politikai lépéseket, nagyobb erőfeszítést sürget az uniós tagállamok részéről az Európai Bizottság csütörtökön kiadott közleményében, amelyben a brüsszeli testület egyúttal megrendülésének ad hangot és részvétét fejezi ki a Lampedusa közelében történt hajóbaleset miatt, amelyben több mint 90-en haltak meg és mintegy 200-an tűntek el.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft