"MENEKÜLTVÁLSÁG" címkével ellátott hírek
Ez az elmúlt három nap mérlege.
Tárva-nyitva a határ, özönlenek a migránsok, megismétlődhet 2015, így látja a helyzetet Szijjátó Péter Athénban.
Ez a legsúlyosabb szerencsétlenség a térségben az Ankara és az EU közötti menekültügyi egyezmény aláírása óta.
Több mint 2560 embert mentettek ki az elmúlt napokban a Földközi-tengerből különböző segélyszervezetek, de több mint 30 ember életét vesztette az Európába vezető veszélyes tengeri út során - közölte szombaton a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IMO).
Lezárult a nyomozás a 71 menekült halálát okozó halálkamion ügyében, 8 ember ül előzetesben három ember ellen nemzetközi körözést adtak ki. Az afgán főszervező több milliárd forintot tehetett zsebre, a tragédia másnapján újabb 64 menekültet zsúfoltak egy kisteherautóba.
Az olasz parti őrség egyik mentőhajójának fedélzetén jött világra három csecsemő, miután édesanyjaikat kimentették a Földközi-tengerből – közölte szerdán a tengeri hatóság.
Újabb 28 ember holttestét emelték ki a vízből Szicília közelében a Földközi-tengeren járőröző nemzetközi erők kedden - tájékoztatott szerdán az olasz parti őrség.
Világszerte 28 millió olyan gyerek él, aki háború és más veszélyek miatt otthona elhagyására kényszerült. 17 millióan saját hazájukban, 11 millióan pedig külföldön kerestek menedéket - derült ki az ENSZ Gyermekalapjának (UNICEF) friss jelentéséből.
Az olasz haditengerészet szerdán kiemelt a Földközi-tengerből egy Szicília partjainál tavaly elsüllyedt bárkát, amelynek fedélzetén mintegy hétszáz bevándorló lehetett, az eset volt a migránsválság eddigi legsúlyosabb tragédiája.
Tavaly 65,3 millióra nőtt a világon a menekültek száma, ebből a szempontból a 2015-ös év a legsúlyosabb volt az emberiség történetében a II. világháború óta. Ennek nagyrészt a szíriai és az afganisztáni konfliktus az oka - olvasható az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) hétfő reggel kiadott jelentésében.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft