"MENTŐSZOLGÁLAT" címkével ellátott hírek
Januártól újabb 10 százalékkal emelkedik az Országos Mentőszolgálat dolgozóinak bére - emelte ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyi államtitkársága hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében.
Országszerte több mint háromezer - ebben csak a fővárosban több mint ezer - riasztásuk volt a mentőknek a mostani szilveszteren - közölte az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója hétfő reggel az MTI-vel.
Az eddigi legaktívabb és sok szempontból legsikeresebb évének nevezte 2017-et az Országos Mentőszolgálat 69 éves történetében Csató Gábor, a mentőszolgálat főigazgatója vasárnap Budapesten. A sajtótájékoztatón felhívták a figyelmet a szilveszterhez kötődő veszélyekre.
Szív City elnevezéssel az életmentést segítő mobilapplikációt mutatott be az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) kedden Budapesten.
A Mezőkovácsházi Mentőalapítvány útjára indított egy kampányt, melynek a szlogenje „Lélegezni Jó”.
Az augusztus 20-ai állami ünnepi rendezvényekre készülve az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) és az Országos Mentőszolgálat is arra kéri az ünneplőket: figyeljék az esetleges meteorológiai riasztásokat, valamint hallgassanak a szervezők és a hatóságok figyelmeztetéseire.
Körlevélben tájékoztatta a kórházakat és a mentőszolgálatot az országos tisztifőorvos arról, hogy milyen hatályos rendelkezéseket kell követniük, ha olyan beteget látnak el, aki kábítószer-fogyasztás miatt szorul segítségre. A körlevélből egyértelműen kiderül, hogy a kezelőorvosnak akkor és csak akkor kell értesítenie a rendőrséget, ha az ellátott 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett és a sérülés feltehetően bűncselekmény következménye.
Januártól egészen július végéig az orosházi tűzoltólaktanya adott „otthont” a mentőszolgálat helyi munkatársainak, az életmentésre esküdötteknek ugyanis a mentőállomás felújítása miatt átmenetileg ki kellett költözniük saját épületükből.
Súlyos sérüléssel vittek kórházba egy szolnoki férfit, aki siklóernyőjével egy kukoricatáblában ért földet Kiskunfélegyháza mellett szombaton - tájékoztatta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-t.
Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) megerősített ellátással készült fel a balatoni szezon többletfeladatainak ellátására - hangzott el a szervezet szezonnyitó sajtótájékoztatóján pénteken Balatonlellén.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó