"MERÉNYLŐ" címkével ellátott hírek
Az izraeli hadsereg csütörtökön lerombolta több merénylő házát - jelentette a helyi média.
Másfél év börtönre ítélte az izraeli katonai bíróság kedden azt a katonát, aki tavaly tavasszal agyonlőtt egy korábban már ártalmatlanná tett, a földön magatehetetlenül fekvő, palesztin merénylőt - közölte az izraeli média.
Szabadon bocsátják az amerikai hatóságok John Hinckleyt, aki 35 évvel ezelőtt megkísérelte meggyilkolni Ronald Reagan akkori amerikai elnököt.
Álnéven, teljes titoktartás mellett eltemették Brüsszelben a március 22-én elkövetett robbantásos merényletek két elkövetőjét - írta a La Libre Belgique francia nyelvű belga napilap pénteken.
A vécébe önthette a nála lévő robbanószert a brüsszeli metróban márciusban merényletet elkövető terrorista társa, a belga hatóságok által a támadásokat követően őrizetbe vett Osama Krayem - jelentette a helyi sajtó pénteken.
Salah Abdeslam, a tavaly novemberi párizsi merényleteket elkövető kommandó egyetlen életben maradt tagja "nem fog hallgatni", és szeretne magyarázatot adni a történtekre - mondta Franck Berton, a terrorista új, franciaországi ügyvédje a BFM francia hírtelevízióban.
Öt éven át a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren dolgozott Najim Laachraoui, vagyis a március 22-i terrortámadás egyik merénylője, így jól ismerhette a légikikötő gyenge pontjait. Laachraoui 2013-ban csatlakozott az Iszlám Államhoz, de előtte még az Európai Parlamentben is vállalt munkát takarítóként, ahol több képviselő személyes holmijaihoz is hozzáférhetett.
A három palesztin február elején izraeli katonákat támadt meg egy ellenőrzőpontnál, megölve egyiküket. Az izraeli katonák mindhárom merénylőt agyonlőtték a támadáskor.
Őrizetbe vették azt a fiatalembert, akit a brüsszeli metró kameráinak felvételén láttak a több ember halálával járó öngyilkos merényletet elkövető Khalid el-Bakraoui mellett - írta a De Standaard flamand nyelvű belga napilap rendőrségi forrásokra hivatkozva pénteken.
Bántalmazták a novemberi, párizsi terrortámadások megszervezésével vádolt Salah Abdeslam ügyvédjét, Sven Maryt - írta rendőrségi forrásokra hivatkozva a Le Soir francia nyelvű belga napilap csütörtökön.