"MÉRÉS" címkével ellátott hírek
Londoni pénzügyi elemzők szerint valószínű, hogy a közép-európai EU-gazdaságok növekedési ütemét is lassította valamelyest az Európai Unióban kötelező új gépjármű-emissziós mérési eljárás, bár nem ez a térségi növekedés meghatározó tényezője.
Nyár van, élesednek a családi autók, készülnek a hosszú utazásokra, ilyenkor a kocsival egyébként nem foglalkozó családtagok is elmerülnek a közlekedés rejtelmeibe. Na, nem túl mélyen, de a kalkuláció miatt ők is internetre kapnak és utánajárnak, hogy a számukra kijelölt útvonalra milyen szabályok vonatkoznak.
A 160 változtatható helyű kamera az eddig rendszerben lévő 80 mobil sebességmérőt váltja ki, és a mérések már joghatással járnak - írja a híradó.hu.
Várhatóan a jövő év elején lát napvilágot a Jó állam jelentés a kormányzati képességek dinamikájáról a Nemzeti Közszolgálati Egyetem gondozásában - mondta Kis Norbert, az intézmény továbbképzési és nemzetközi rektorhelyettese csütörtökön az MTI-nek.
Jól vizsgáztak a közvélemény-kutatók - olvasható a Nézőpont Intézet által létrehozott kozvelemenykutatok.hu oldal gyorselemzésében hétfőn.
A legfrissebb adatok szerint alacsonyabb lett a Mont Blanc, Európa legmagasabb hegycsúcsa.
Új eszköz javíthatja a vérnyomásmérést: a csuklópánt egész nap méri a szívből kifelé áramló vér értékeit.
Dombra ment fel, de hegyről jött le három férfi Nagy-Britanniában. A változás oka, hogy megmérték a domb pontos magasságát, és kiderült, hogy már hegynek számít, mivel 72 centivel magasabb a korábban megállapítottnál.
A fekete lyukakról annyit tudni lehet, hogy a legtöbb csillagrendszer közepén megtalálhatók, de az továbbra is rejtély, hogyan formálódnak, és milyen befolyással vannak a galaxisok fejlődésére. A kiterjedt megfigyelések ellenére viszonylag kevés részletes információ áll rendelkezésre a szupermasszív égitestekről, az utóbbi tizenöt évben alig száz tömegét tudták a kutatók megbecsülni. A fekete lyukak zöme ugyanis olyan távol van, hogy még a Hubble-űrteleszkóp segítségével sem lehet tüzetesen "szemügyre venni" őket, másfelől közvetlenül nem is láthatók.
Jogtalanul számolt másfél millió forinttal többet a jogos összegnél a gázszolgáltató egy fogyasztónak, mert lejárt hitelességű mérő adatai alapján állította ki a számlát - állapította meg a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) közelmúltban lezárult vizsgálata.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
6 210 Ft