"MÉRNÖK" címkével ellátott hírek
Magyarországon, a sportági sikerek tekintetében egyértelműen a kajak-kenu a legeredményesebb. Az olimpiákon egészen biztosan ebben a sportágban szereztük a legtöbb érmünket, például az idén Rióban a sportág összesített éremtábláján a második helyet szereztük meg három aranyérmünkkel. Persze ennek alapvető oka az is, hogy az úszás és az atlétika után ebben a sportágban lehet egy versenyen a legtöbb érmet nyerni.
Folyamatosan növekszik a betöltetlen mérnöki állások száma, jelenleg mintegy 4 ezer nyitott pozíció van Magyarországon - ismertette az Experis Hungary legfrissebb felmérését Ábrahám László, az Együtt a Jövő Mérnökeiért Szövetség (EJMSZ) elnöke kedden sajtótájékoztatón Budapesten.
A 95 ezer négyzetméteres azeri Nemzeti Egészségügyi Központ 410 ágyas lesz és naponta 1500 ambuláns beteget tud majd ellátni.
Másfélszáz diáklány erről személyesen is meggyőződhetett az NI Hungary Kft. Lányok Napja rendezvényén Debrecenben. A mérés- és irányításautomatizálás terén vezető National Instruments legnagyobb gyártóközpontjában évek óta sikeres a program, országos viszonylatban is kiemelkedően nagy az érdeklődés. Idén 158-an jelentkeztek, a cívisváros szakközépiskolái és gimnáziumai mellett Tiszafüredről és Nagyváradról is érkeztek diáklányok.
Járműipari alapképzést indít a jövő évi tanévtől a tervek szerint a Miskolci Egyetem gépészmérnöki és informatikai kara, az akkreditációs folyamatok megkezdődtek - közölte Bertóti Edgár, a kar dékánja csütörtökön Miskolcon sajtótájékoztatón.
Azzal, hogy a világon piacvezető General Electric (GE) Magyarországon gyártja erőművi vezérlőegységeit, a magyar mérnöki szaktudás jelentősen hozzájárul a világ energiabiztonságához – jelentette ki Szijjártó Péter pénteken a GE új fóti gyáregységének átadásán.
December 23-án volt hetvenöt éves Anisits Ferenc Ausztriában élő mérnök, a BMW-dízelmotorok világhírű fejlesztője.
Összesen 247,7 millió forintból innovatív technológiai és mérnöki tudástárat fejleszt a budapesti székhelyű CEMI Kft., a beruházással a vállalatok vagy önkormányzatok képesek lesznek online elérni megadott technológiai és műszaki leírásokat, legjobb gyakorlatokat - közölte a cég az MTI-vel.
Mérnökök ünnepeltek a magyar tudomány napján. A Békés Megyei Mérnöki Kamara csütörtökön tartotta Békéscsaba Megyei Jogú Várossal karöltve szokásos szakmai konferenciáját, amelyen szakmai előadások, tájékoztatók hangoztak el.
Meghalt William C. Lowe, az IBM első személyi számítógépének fejlesztését irányító fizikus. Halálának oka szívroham volt - erősítette meg a hírt Lowe lánya, Michelle Marshall.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft