"MESE" címkével ellátott hírek
Már reggel öt órától sugároz mesefilmeket az M2 gyerekcsatorna - mondta a csatornaigazgató kedden az M1 aktuális csatornán.
A mese a fő témája az idei sütemény- és tortafesztiválnak, amelyen hagyományos és újhullámos cukrászatok mutatják be termékeiket a hétvégén a Millenáris parkban.
Tizenkét klasszikus és ugyanennyi kortárs mese szerepel a Csimota Könyvkiadó Egyszervolt... című meseantológiájában, amely a Könyvmecénás program első köteteként jelent meg.
Kínai közreműködéssel fognak készülni a népszerű cseh rajzfilmfigura, a Kisvakond legújabb kalandjai.
Kisegerek rágcsálták meg a süteményt a megyeszékhelyi teátrumban, pontosabban egy egérke, akit ezért Cukoranyó mézeskalács boszorkává varázsolt – mindez a Békéscsabai Napsugár Bábszínház előadásában történik, amit péntektől láthatnak az apróságok a stúdiószínházban.
A berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ és az ózdi Almási Balogh Pál Kórház betegei is találkozhatnak mesedoktorokkal, valamint újabb tíz intézményben lehet online mesevideókat nézni júliustól.
Benedek Elek születésének 155. évfordulójához kapcsolódva Mesés hagyományok - hagyományos mesék mottóval rendezik meg Pakson, a Cseresznyéskerti Erdei Iskolában július 13. és 21. között a Határon túli magyar középiskolások olvasótáborát – tájékoztatta az MTI-t Gyulai István táborvezető.
Április másodika a gyermekkönyvek világnapja. Méghozzá az ismert dán meseíró, Hans Christian Andersen tiszteletére, aki 1805. április 2-án született. Nekünk, magyaroknak azonban még amiatt is fontos ez a dátum, mert szintén április 2-án született Csukás István, Kossuth-díjas magyar író, aki 1985–ben egyébként Andersen-díjat is kapott. Tehát duplán kapcsolódik össze a mesevilág két kiemelkedő személyisége.
Az előszobában gyermek és felnőtt cipők sorakoznak szépen egymás mellett, a fogason kis és nagykabátok lógnak, az előtérben csend is van, meg nincs is csend. Csend van, mert tényleg nincs zaj, ugyanakkor hallhatatlan morajlás hallatszik, igaz az ember inkább csak érzékével hallja, hogy nagyon intenzív élet zajlik az egyik szobában. Egy alacsony és egy magas hölgy fogad bennünket, közös tulajdonságuk, hogy zokniban közlekednek.
A világhírű művek több mint 170 nyelvre lefordított kiadásaiból nyílt kiállítás a német városban.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó