"MESTERSÉGES INTELLIGENCIA" címkével ellátott hírek
A mesterséges intelligencia és a valós rendszerek matematikáját vizsgálják magyar kutatók, akik németországi majomkísérletek eredményeit értékelve találtak különbséget a rendszerek működési elvei között.
Az emberek 93 százaléka elfogadná a robotoktól kapott utasításokat a munkahelyén, és kész együttműködni velük - derül ki az Oracle és a Future Workplace kutatócég közös, MTI-nek küldött felméréséből.
Mesterséges intelligencia segítségével kapta vissza a hangját egy amerikai rádióriporter, aki egy ritka idegrendszeri betegség miatt két éve nem tud beszélni - írta a BBC hírportálja.
A következő években várhatóan még jobban felgyorsul a mesterséges intelligencia térnyerése az ügyfélszolgálatokon. A gyakorlatban ebből annyit lehet majd észrevenni, hogy minden sokkal gyorsabban történik majd, akár emberi munkaerő bevonása nélkül, akár hangzóbeszédben is.
Több mint félszáz gravitációs lencsét fedeztek fel csillagászok az általuk alkalmazott mesterséges intelligencia segítségével. Egyelőre még egyesével vizsgálják meg őket, de a cél, hogy a jövőben a gép döntése után már szelektálni se kelljen.
Az okostelefon-használók arányának növekedésével a mobilbankolók száma is nő, 2030-ra pedig akár már a mesterséges intelligencia is bekapcsolódhat a bankolásba a K&H Bank szerint.
Háttérbe szoríthatja a mesterséges intelligencia az emberi lényeket – véli Elon Musk. A milliárdos vizionárius szerint vagy megtanulunk valahogy közvetlen kommunikációba lépni a gépekkel, vagy azt kockáztatjuk, hogy amikor már elég fejlettek lesznek, irreleváns tényezővé válik számukra az emberiség, ezért eltörölnek minket.
Elbocsátja 34 munkatársát és állásaikat egy mesterséges intelligencia (AI) rendszerrel tölti fel a Fukoku Mutual Life Insurence japán biztosítótársaság. Az IBM cég Watson Explorer AI rendszere a biztosítottaknak járó kifizetéseket fogja kiszámolni.
Az új technológiák, a mesterséges intelligencia terjedése nem azt jelenti, hogy az emberi munkaerőre nem lesz szükség a jövőben. Csak más munkák jönnek, amelyek újfajta tudást, képességeket igényelnek. Együttműködő robotok, gyorsabb gyógyítás, pontosabb és olcsóbb termelés lesz. Óriási kihívás, hogy az ember be tudja fogadni, értse a változásokat.
A Google mesterséges intelligenciája elérte, hogy a vállalat ingyenes internetet szóró ballonja 98 napig is a levegőben maradhasson.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft