"MESTERSÉGES INTELLIGENCIA" címkével ellátott hírek
Több mint félszáz gravitációs lencsét fedeztek fel csillagászok az általuk alkalmazott mesterséges intelligencia segítségével. Egyelőre még egyesével vizsgálják meg őket, de a cél, hogy a jövőben a gép döntése után már szelektálni se kelljen.
Az okostelefon-használók arányának növekedésével a mobilbankolók száma is nő, 2030-ra pedig akár már a mesterséges intelligencia is bekapcsolódhat a bankolásba a K&H Bank szerint.
Háttérbe szoríthatja a mesterséges intelligencia az emberi lényeket – véli Elon Musk. A milliárdos vizionárius szerint vagy megtanulunk valahogy közvetlen kommunikációba lépni a gépekkel, vagy azt kockáztatjuk, hogy amikor már elég fejlettek lesznek, irreleváns tényezővé válik számukra az emberiség, ezért eltörölnek minket.
Elbocsátja 34 munkatársát és állásaikat egy mesterséges intelligencia (AI) rendszerrel tölti fel a Fukoku Mutual Life Insurence japán biztosítótársaság. Az IBM cég Watson Explorer AI rendszere a biztosítottaknak járó kifizetéseket fogja kiszámolni.
Az új technológiák, a mesterséges intelligencia terjedése nem azt jelenti, hogy az emberi munkaerőre nem lesz szükség a jövőben. Csak más munkák jönnek, amelyek újfajta tudást, képességeket igényelnek. Együttműködő robotok, gyorsabb gyógyítás, pontosabb és olcsóbb termelés lesz. Óriási kihívás, hogy az ember be tudja fogadni, értse a változásokat.
A Google mesterséges intelligenciája elérte, hogy a vállalat ingyenes internetet szóró ballonja 98 napig is a levegőben maradhasson.
A mesterséges intelligencia és a robotok alkalmazása 5,1 millió munkahelyet szüntet meg a következő öt évben 2020-ig, a munkaerő kétharmada a hivatalokban és az adminisztratív területen válik feleslegessé. Nézze meg, az ön munkája mennyire van veszélyben!
Neves tudósok és vállalatvezetők nyílt levélben tettek hitet a mellett, hogy biztosítani kell: a mesterséges intelligencia területén folyó kutatások az emberiség javát szolgálják.
Formát öltött Roboy, a kilenc hónap alatt kifejlesztett humanoid robot. A Zürichi Egyetem mesterséges értelemmel foglalkozó diákjai és professzionális robotikusok csapata 2012 júniusában kezdte meg Roboy fejlesztését. A kutatók szerint a mesterséges gépek emberekkel való együttélését reprezentálja. Roboyt ugyanis úgy tervezték, hogy emberhez hasonlóan funkcionáljon.
Japán kutatók olyan intelligenciával rendelkező roboton dolgoznak, amely a jövőben képes teljesíteni a Tokiói Egyetem kihívásokkal teli felvételi vizsgáját.