"MESTERSÉGES MEGTERMÉKENYÍTÉS" címkével ellátott hírek
Több mint 8 millióra nőtt a mesterséges megtermékenyítéssel született gyerekek száma 1978 júliusa óta, amikor világra jött Louise Brown, az első lombikbébi - derült ki az Európai Humán Reprodukciós és Embriológiai Társaság (ESHRE) jelentéséből, amelyet a szervezet Barcelonában megrendezett éves találkozóján ismertettek.
Ha Mezőhegyes, akkor ló, vágná a laikus többség. Pedig egy valamiből biztosan több van itt, mint lóból. Marhából, mégpedig. Ezekről a marhákról – és sok minden másról is – Veres Zoltánnal, a Génbank-Semex Magyarország Kft. ügyvezetőjével beszélgettünk.
Négy szülője van a hét végén született izraeli "féltestvér ikreknek" – értesült a Jediót Ahronót című újság honlapja, a Ynet.
Tévedésből nem az anya, hanem egy idegen nő petesejtjét használták mesterséges megtermékenyítés során az észak-lengyelországi Szczecin orvosi egyetemének nőgyógyászati klinikáján, az egészségügyi miniszter eljárást kezdeményezett az ügyben.
Mesterségesen lesz kicsinye a párzásra lusta óriáspandáknak az edinburghi állatkertben - jelentett be az intézmény pandákért felelős munkatársa.
Két egypetéjű ikerpárt szült egy brit nő, aminek a gyakorisága 1 a 70 millióhoz.
A kínai központi televízió riporterei magukat ügyfélnek kiadva, leleplező riportot készítettek a pekingi zugintézményben. Béranyákat alkalmazó, illegális "lombikbébi" klinikára csaptak le.
Először fordult elő, hogy egy új szívvel élő nő mesterséges megtermékenyítés után szült. A 39 éves argentin Juliana Finondo, aki 13 évvel ezelőtt kapott új szívet és sokféle gyógyszert szed, január 15-én szülte meg gyermekét, egy kislányt, aki az Emilia nevet kapta - közölte Gustavo Leguizamon, a Buenos Aires-i Cemic Klinika orvosa.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés