"MÉSZÁRLÁS" címkével ellátott hírek
A civil lakosság elkezdte nagy létszámban elhagyni a város ostromlott keleti negyedeit, melyeket még ellenőrzésük alatt tartanak a felkelők. Aleppó nagy részét már a szíriai kormányerők ellenőrzik, de az országban hatalmas területek vannak még a felkelők, vagy az Iszlám Állam kezén. Közben az első videók már fel is kerültek a szíriai hadsereg bosszúhadjáratáról, amin sebesült civileket kínoznak.
A német parlament kimondta, népirtás volt az I. világháború idején az Oszmán Birodalomban az örmények lemészárlása, de a mai Törökország ezért nem tehető felelőssé.
Lemészárolhatták a dzsihadisták a Damaszkusz melletti cementgyárnál elfogott civilek több mint felét. Csütörtökön 250 munkást ejtettek túszul, pénteki hírforrások szerint 175 emberrel végeztek.
Egyelőre kérdéses, hogy elfoglalták-e a várost, de legkevesebb 85 civilt és 50 szíriai kormánykatonát öltek meg az Iszlám Állam dzsihadista szervezet fegyveresei a kelet-szíriai Deir ez-Zór város északi részei elleni támadásaik során.
A támadást az al-Shabaab szomáliai szélsőséges iszlamista szervezet vállalta magára, és a hatóságok is ezt a csoportot tették felelőssé az akcióért.
Újabb 28 embert gyilkolt meg a Boko Haram iszlamista terrorszervezet, ezúttal Észak-Nigéria eldugott falvaiban - jelentette be pénteken egy civil önvédelmi szervezet.
Fegyveres támadás ért két népszerű vízparti üdülőkomplexumot Tunéziában, a Földközi-tenger partján fekvő Szúsza városban pénteken, legalább huszonheten meghaltak, köztük külföldiek is - közölte a tuniszi belügyminisztérium.
A Blackwater egykori amerikai biztonsági cég egy tagját életfogytiglani, három bűntársát pedig 30 évi szabadságvesztésre ítélte egy szövetségi bíró hétfőn Washingtonban, a 2007-ben történt bagdadi mészárlásban játszott szerepük miatt.
A kanadai rendőrség helyi idő szerint pénteken bejelentette, hogy meghiúsított egy fegyveres támadást, amelyet négy fiatal szombaton nyilvános helyen, véletlenszerűen kiválasztott áldozatok ellen akart elkövetni.
Civilek százait mészárolták le etnikai alapon a dél-szudáni Bentiu olajkitermelő településen Riek Machar volt alelnök táborának csapatai, amelyek december óta állnak szemben a kormányhadsereggel – közölte hétfőn az ENSZ dél-szudáni missziója (UNMISS).
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft