"METOO" címkével ellátott hírek
Két ügyben már vádat emeltek ellene, akkor is azt mondta, hogy az ellene szóló állítások mind hamisak. Most, egy harmadik esetben is ugyanezt közölte.
A Svéd Akadémia körül kirobbant molesztálási botrány és az irodalmi Nobel-díjat odaítélő testületen belüli feszültségek miatt elképzelhető, hogy nem ítélik oda idén az irodalmi Nobel-díjat - jelentette szerdán a svéd rádió (SR).
Pulitzer-díjat kaptak a The New York Times és a The New Yorker lapok újságírói a Weinstein-sztoriért, amelyben leleplezték Harvey Weinstein, hollywoodi producer szexuális visszaéléseit, és ezzel mozgalmat indítottak el.
Vannak műfajok, amelyek jól jártak az internetkorszak fogyasztási szokásaival, de a szépirodalom egészen biztosan nem tartozik ezek közé. Ezért is nagy meglepetés, hogy 2017 egyik legtöbbet osztott és vitatott internetes tartalma egy semmiből feltűnő írónő viszonylag hosszú novellája lett.
A lap idén nem tette boldoggá Donald Trumpot.
Hogy mikor mondja el valaki környezetének vagy a teljes nyilvánosságnak az őt ért traumát, nincs összefüggésben azzal, hisznek-e neki – figyelmeztet az e heti HVG-ben Takács Hajnal.
Nemcsak a szórakoztatóipar sajátja a szexuális zaklatás – figyelmeztetett a színész.