"METOO" címkével ellátott hírek
Novembertől forgatja Párizsban Roman Polanski J'Accuse című filmjét a híres francia Dreyfus-ügyről, amelynek feldolgozását már évek óta tervezi az Oscar-díjas rendező - írta meg a The Hollywood Reporter.
Szexuális zaklatások vádja miatt menesztették a CBS televízió elnök-vezérigazgatóját, Leslie Moonves-t - jelentette be vasárnap este a CBS.
Weinstein ügyvédje szerint a vádirat jogilag erőtlen, úgy véli, a kikerült emailek alapján a producer "meleg, baráti viszonyt" ápolt barátnőivel.
Elismerik a személyes kiállását, amellyel lehetővé tette, hogy kibeszélhetővé váljon a szexuális zaklatás témája.
Két ügyben már vádat emeltek ellene, akkor is azt mondta, hogy az ellene szóló állítások mind hamisak. Most, egy harmadik esetben is ugyanezt közölte.
A Svéd Akadémia körül kirobbant molesztálási botrány és az irodalmi Nobel-díjat odaítélő testületen belüli feszültségek miatt elképzelhető, hogy nem ítélik oda idén az irodalmi Nobel-díjat - jelentette szerdán a svéd rádió (SR).
Pulitzer-díjat kaptak a The New York Times és a The New Yorker lapok újságírói a Weinstein-sztoriért, amelyben leleplezték Harvey Weinstein, hollywoodi producer szexuális visszaéléseit, és ezzel mozgalmat indítottak el.
Vannak műfajok, amelyek jól jártak az internetkorszak fogyasztási szokásaival, de a szépirodalom egészen biztosan nem tartozik ezek közé. Ezért is nagy meglepetés, hogy 2017 egyik legtöbbet osztott és vitatott internetes tartalma egy semmiből feltűnő írónő viszonylag hosszú novellája lett.
A lap idén nem tette boldoggá Donald Trumpot.
Hogy mikor mondja el valaki környezetének vagy a teljes nyilvánosságnak az őt ért traumát, nincs összefüggésben azzal, hisznek-e neki – figyelmeztet az e heti HVG-ben Takács Hajnal.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés