"MEXIKÓ" címkével ellátott hírek
Kisebb károk keletkeztek, de az első jelentések nem szóltak áldozatokról.
A maradványokra Latin-Amerika vezető tévétársasága, a Televisa guadalajarai székháza előtt bukkantak rá.
Sok tényezőtől függ a földrengések okozta kár: az erősségén túl a mélységétől, a geológiai viszonyoktól, és attól is, mennyire van közel lakott terület - emelte ki Tóth László szeizmológus az M1 aktuális csatorna csütörtök délelőtti műsorában.
A legfrissebb hivatalos összesítések szerint legalább 248 halottja van a keddi mexikói földrengésnek, és a legtöbben a fővárosban haltak meg.
Egy iskola, egy gyár és egy szupermarket is romba dőlt Mexikó fővárosában, ahol továbbra is keresik a túlélőket a keddi földrengés után. Mexikóváros mellett Morelos szövetségi államban találták eddig a legtöbb halottat. Több millió háztartás áram nélkül maradt.
Ám előtte azért volt néhány csavar. De, ha kattintasz, megismerheted Valnerovicz Erika, Puskel Márton (mindketten mezőberényiek), no és persze a lézeres gép (ő amerikai gyártmányú) történetét. Moziba illő sztori; valaki esetleg nem tudja Vajna András (Andrew G. Vajna) mobilszámát? Csapó!
Az amerikai Eagles együttes, amelynek Hotel California című száma 1976-ban óriási sláger volt, beperelt egy ezzel azonos nevű mexikói szállodát.
Donald Trump amerikai elnök fontolgatja a mexikói határra tervezett fal megépítésének elhalasztását.
A belbiztonsági miniszter John Kelly megerősítette, hogy valóban ezt tervezik.
21,6 milliárd dollárra becsüli a belbiztonsági minisztérium a 2000 kilométeres kerítés megépítését a mexikói határon. A Reuters által megszerzett tervezet szerint a fal felépítése 3,5 évig tartana, így 2020 végére készülne el. Trump falát teljes mértékben az amerikai állam finanszírozza.