"MEZŐGAZDASÁG" címkével ellátott hírek
A magyar állattenyésztés mindenidők legnehezebb időszakát élte át az elmúlt évben, az előrelépéshez technológiai felzárkózásra és hatékony, versenyképes szerkezetre van szükség - jelentette ki Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter pénteken Hódmezővásárhelyen.
A Fidesz miniszteri meghallgatást és törvénymódosítást kezdeményez, amennyiben nem történik érdemi kormányzati lépés a fóliasátrakkal kapcsolatos rendelet ügyében; erről Font Sándor, a párt mezőgazdasági kabinetvezetője beszélt keddi budapesti sajtótájékoztatóján.
Képtelenségnek, nonszensz helyzetet teremtőnek nevezte Font Sándor, a Fidesz mezőgazdasági szakpolitikusa, az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának elnöke azt a - becslése szerint több tízezer termelőt érintő -, januártól hatályba lépett rendeletet, amely bizonyos esetekben bejelentési kötelezettséget ír elő a fóliasátrak tulajdonosaira.
Az agrártermékek termelőiár-szintje 2008 februárjában 33,9 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, ezen belül a növényi termékek árszínvonala 46,9 százalékkal, az élő állatok és állati termékeké 17,6 százalékkal nőtt. 
A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ ) vezetői pénteken fórumot tartottak Nagyszénáson „Mi lesz veled mezőgazdaság, mi lesz veletek magyar falvak?" - címmel, ám előtte Orosházán tájékoztatták a sajtó képviselőit.
A jövőben közzé kell tenni az uniós agrár- és vidékfejlesztési támogatásban részesülők részletes adatait, így döntött az Európai Bizottság szerdán.
Jelentős mértékben túligényelték a rendelkezésre álló támogatási keretet a fiatal gazdák - tájékoztatott Soproni Horváth Lajos, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH), sajtófőnöke.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft