"MEZŐGAZDASÁG" címkével ellátott hírek
Együttműködésről állapodtak meg hazai termelők a közösségi mezőgazdaság további fejlődése, az oktatás, a forrásteremtés, a lobbitevékenység, a tapasztalatcsere és a fiatal illetve kezdő gazdálkodók segítése érdekében - közölte az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet (ÖMKi) kedden az MTI-vel.
Változik a mezőgazdasági káresemények bejelentése: november elsejétől az agrárkár-enyhítési rendszerben elektronikus kárbejelentést alkalmaznak, és ettől az időponttól a mezőgazdasági biztosításoknál is elektronikus területösszesítőt használnak - tette közzé a Földművelésügyi Minisztérium (FM) hétfőn a kormányzati hírportálon.
Jövő keddtől nem engedik be Oroszországba a másodlagos marhahústermékeket, valamint a nyesedéket és a csontlisztet az európai uniós tagállamokból - közölte Szergej Dankvert főállatorvos, az orosz állat- és növényegészségügyi felügyelet (Roszszelhoznadzor) vezetője.
Folyamatosan nő a gyanúsítottak száma a területalapú támogatások jogosulatlan igénylésével kapcsolatban tavaly elindult nyomozásban; a titkosszolgálati módszerekkel feltárt ügyben körülbelül egymilliárd forinttal akarták megrövidíteni a közkasszát - írta a Magyar Nemzet.
A magyar mezőgazdaság "jó erőben van", amit az is mutat, hogy az ágazat szereplőinek mintegy 500 milliárd forintot kitevő bankbetét-állománya van, az ágazat állapota összességében pozitívan értékelhető - mondta kedden az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) főigazgatója az MTI-nek.
Átalakul a mezőgazdasági szaktanácsadási rendszer szervezeti struktúrája az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP) intézkedéseinek megvalósulását segítő szaktanácsadási rendszerről szóló jogszabályi változások miatt - közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) szerdán az MTI-vel.
A magyar kormány egyszerűen lemaradt az orosz embargó miatt kárt szenvedett gazdák megsegítésére biztosított uniós forrásról, ami már el is fogyott - állítja Szanyi Tibor.
Frissen fagyasztott marhahúst szállíthatnak Kínába magyar termelők - adta hírül a Földművelésügyi Minisztérium (FM).
Kövér László szerint az állattenyésztés kitüntetett figyelmet érdemel, az ágazat mára újra felértékelődött, ami nemcsak a mezőgazdaság kibocsátásához való hozzájárulásban mérhető, hanem az egészséges élelmiszerek biztosításában, a biodiverzitás megőrzésében is.
Vannak biztató jelek arra, hogy az idei rekordmennyiségű magyar alma az orosz helyett harmadik piacokon eladható lesz. A felvásárlás megkezdődött, Szerbia felé már megindult az almaexport.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft