"MEZŐKOVÁCSHÁZI HUNYADI JÁNOS KÖZÉPISKOLA" címkével ellátott hírek
Nehéz arra szavakat találni arra, hogyan, mennyire brutális módon bántak volna el egy ártatlan kismacskával Mezőkovácsháza központjában, a Négy Évszak Óvoda és Bölcsőde közelében, ahová valószínűleg elvánszorgott szörnyű kínjában. Ebben a farkasordító hidegben egyszerűen kidobták az utcára, a fagyos hóra, sőt láthatóan előtte jól fejbe vágták oldalról valamivel.
Finoman szólva nem örült annak Magyarbánhegyes Község Önkormányzata, hogy éppen a település nagy szülöttjéről, Angyal Istvánról elnevezett ötvenhatos pályázat keretében nem sikerült régóta dédelgetett elképzeléseit valóra váltani. Emlékház helyett csupán emlékmű létesülhetett a faluban.
Még csak elsőéves médiaszakos hallgató a budapesti Kodolányi János Főiskola televíziós műsorkészítő szakán tanuló, a Sláger TV-ben a Kossuth-díjas Bangó Margit előadóművész Halk zene szól az éjszakában című műsorában szerepelt Zsóri Martin, máris fiatalokat érdeklő beszélgetős műsort vezet.
Kissé megzavarodtak a madarak szerda délután a mezőkovácsházi Hunyadi János Középiskola díszudvara felett ide-oda szálldogálva, aminek egyetlen oka volt: légi felvételeket produkálva „drónmadár”, vagyis HD kamerás quadro copter repkedett közöttük. Alatta több száz diák, tanár, óvodás és óvónő formált az összetartozás jegyében szívalakot az Újraélesztés Nemzetközi Napja (október 16.) alkalmából.
Senki sem hitte volna, hogy éppen az idén töri meg a Hungaroringbe először Ferrarival "beszálló" Sebastian Vettel német autóversenyző a magyarországi átkát, és megnyeri a jubileumi, 30. Magyar Nagydíjat. Szerencséje is volt, amely Békés megyéből érkezett egy diáklány képében, sőt az eredményhirdetést követő sajtótájékoztatón megfogalmazott kérésére kisebb Herendi porcelán trófeát is kapott a fémtrófea mellé.
Nem is tudta Samu Zsanett diáklány, hogy a szülőfaluja határában gazdálkodik a rendszerváltozás időszakának egyik legjelentősebb médiaalanya, a kunágotai származására ugyancsak büszke földosztó kisgazda politikus, a parlament Mezőgazdasági bizottságának volt elnöke, dr. Zsiros Géza.
Hét évvel Buda, Pest és Óbuda egyesítése (1873) után tervezte Feszty Adolf az Andrássy út 60. számú neoreneszánsz épületet, a főváros legszebb sugárútjának ezt a palotáját szemelte ki a 20. századi két magyarországi terrorrendszer, a nyilas és a kommunista diktatúra terrorgépezetének székhelyéül. A „Hűség Háza” pincéiben a magyar nemzetiszocialisták emberek százait kínozták meg és gyilkolták le.
Egy emelettel lejjebb költözködött a tavalyi polgármester-választást követően a mezőkovácsházi városházán Varga Gusztáv matematika-fizika-testnevelés szakos pedagógus, Mezőkovácsháza megválasztott polgármestere. A KLIK Mezőkovácsházi tankerületének korábbi igazgatója a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Szatmárcsekén született, abban a református faluban, ahol 1823. január 23-án Kölcsey Ferenc költő befejezte a világ egyetlen egyházi zsoltárra épülő nemzeti imáját, a magyar Himnuszt.
Még az 1980-as évek második felében tűnt fel – valóságos népőrületet okozva – a lakodalmas zenét játszó Bugyi testvérek fémjelezte szabadkai 3+1 együttes Magyarországon, hogy azután jó néhány év elteltével tagjai kikerüljenek a könnyűzenei köztudatból. Most Békéscsabán is megalakult három nő és egy férfi részvételével egy csapat, de ők már más hangszereken zenélnek, és minden bizonnyal nem merülnek olyan könnyen feledésbe.
Ritkán járnak professzorok középiskolákba tanítani, a mezőkovácsházi Hunyadi János Középiskolában nemrégiben prof. dr. Németh József, a Szegedi Tudományegyetem matematikatanára tette tiszteletét. Tanárok és diákok egyaránt nagy figyelemmel hallgatták színes, érdekes előadását az emeleti konferenciateremben.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft