"MIGRÁCIÓ" címkével ellátott hírek
Az Egyesült Nemzetek Szervezete és az Európai Bizottság a migrációs folyamatokat támogatja, holott inkább a nyugat-balkáni országoknak kellene segítséget nyújtani abban, hogy meg tudják állítani az illegális bevándorlást - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön az MTI-nek Pristinából nyilatkozva.
Az illegális bevándorlók fő célpontja továbbra is a spanyol határ, közel 60 százalékuk ezen átlépve érkezett az Európai Unióba októberben. A Törökországból Görögországba érkezők száma tovább emelkedett - írta a közösség határvédelmi ügynöksége, a Frontex friss jelentésében.
Deák Dániel politológus szerint ismét bevándorláspolitikája miatt támadták Magyarországot a Sargentini-jelentés okán, a hetes cikkely szerinti eljárás részeként tartott hétfői meghallgatáson Brüsszelben.
Szlovákia semmilyen formában nem változtat a migrációval kapcsolatos eddigi álláspontján - szögezte le Peter Pellegrini szlovák miniszterelnök arra reagálva, hogy hétfőn az egyik ellenzéki párt arra szólította fel a kormányt, hogy nyilvánítson egyértelmű véleményt az ENSZ migrációs egyezményéről, és ne írja alá azt.
A Soros Györggyel kapcsolatos összeesküvés-elméletek világszerte tapasztalható terjedéséről közöl írást a Financial Times.
A Fidesz szerint a bevándorlás helyett a családokat kell támogatni.
Az Egyesült Államok és Magyarország után Ausztria is kiszáll az ENSZ migrációs csomagjából, és hamarosan további országok követhetik példájukat. Kérdés ugyanakkor, hogy van-e ennek bármilyen gyakorlati jelentősége, vagy csak a különutas politika fitogtatásáról van szó. A migrációs csomag ugyanis nem kötelező érvényű, és csupán egy szokásos kirakat-megállapodásnak tűnik. Ettől még nem fogják menedékkérők tömegei ostromolni a határokat.
Donald Trump amerikai elnök kedden demokrata párti elődje, Barack Obama korábbi állásfoglalásait idézve érvelt az illegális migráció ellen.
Sem a határsértéshez, sem a célországok önkényes kiválasztásához nem fűződnek emberi jogok, ezért amikor az Európai Unió migrációs kérdésben lépéseket tesz, minden esetben a nemzetközi jog talajáról kell kiindulnia, amely világossá teszi, hogy a migráció nem emberi jog - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Luxembourgban, sajtótájékoztatón.
Az országhatár lezárását követően is szükség van határvédelemre, határvadászokra, ugyanis az illegális migráció nem szűnt meg - jelentette ki az országos rendőrfőkapitány a Készenléti Rendőrség pécsi határvadász bevetési osztálya elhelyezését szolgáló új épületegyüttes átadóján, szerdán.