"MIGRÁCIÓ" címkével ellátott hírek
Az illegális migráció fenntartható visszaszorítását kérte számon a kormányon Demeter Márta LMP-s képviselő pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.
Olaszországban nagy a megosztottság a migrációs politikában - erről Szomráky Béla Olaszország-szakértő beszélt az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában.
A migrációs útvonalak alakulása szempontjából jelenleg Spanyolország ad leginkább okot az aggodalomra - mondta Fabrice Leggeri, az európai uniós határvédelmi ügynökség, a Frontex vezetője a Welt am Sonntag című, vasárnap megjelenő német lapnak.
Migrációról és környezetvédelemről is beszélt Ferenc pápa Emmanuel Macron francia elnökkel a Vatikánban kedden - közölte a Szentszék.
Az LMP képviselője szerint a magyar kormánynak választ kell adnia arra, miért "futamodott meg üres kifogásokkal", miért nem képviselte a magyarok érdekeit a vasárnapi, migrációval kapcsolatos úgynevezett uniós minicsúcson.
A visegrádi országok példája is igazolja, hogy migráció nélkül is lehet sikeres gazdaságot építeni - mondta ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.
Ha a migrációs útvonalon Horvátországtól nyugatra fekvő országok lezárják határaikat a migránsok előtt, Horvátország nem lesz gyűjtő- és elosztóközpont (hot-spot) - jelentette ki újságíróknak Davor Bozinovic horvát belügyminiszter vasárnap.
Egyre több európai ország osztja azt magyar álláspontot, hogy az illegális bevándorlás jogellenes, nemzetbiztonságot veszélyeztet, kedvezőtlenül befolyásolja a lakosság biztonsági érzetét - mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója vasárnap az M1 aktuális csatornán.
A legtöbben Nagy-Britanniában a lengyelek vannak, a második legnépesebb közösség pedig a románoké.
Magyarország szolidáris a migráció ellen védekező és ezzel egész Európát védő országokkal és már régóta visszatérően segíti a határvédelmi feladatokat az érintett országokban - mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági tanácsadója az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában.