"MIGRÁCIÓS-PAKTUM" címkével ellátott hírek
A Migrációkutató Intézet igazgatóhelyettese szerint az ENSZ migrációs paktuma ugyan jogilag nem kötelezi semmire a szövetség tagjait, de hivatkozási alappá válhat.
Az ENSZ globális migrációs csomagját elutasító európai uniós tagállamok valójában nem is ismerik a tervezett megállapodás tartalmát - vélekedett egy hétfőn Berlinben elmondott beszédében Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke.
Éles vita után elvetette a német szövetségi parlament (Bundestag) csütörtökön az Alternatíva Németországnak (AfD) határozati javaslatát, amellyel a jobboldali ellenzéki párt el akarta érni, hogy a törvényhozás szólítsa fel a kormányt az ENSZ globális migrációs csomagjának elutasítására.
Az ENSZ migrációs csomagja Európa elárulása, mert ellentétes az európai emberek érdekeivel - jelentette ki Szijártó Péter az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.
Szlovénia még nem döntötte el, támogatja-e az ENSZ globális migrációs csomagját.
Erősödik az ellenállás a kormányzó német Kereszténydemokrata Unióban (CDU) az ENSZ globális migrációs csomagjával szemben, ezúttal a párt parlamenti (Bundestag-) képviselőinek egy csoportja bírálja a tervezett megállapodást - írta kedden a Die Welt című német lap. A CDU testvérpártja, a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) és a koalíciós partner Német Szociáldemokrata Párt (SPD) részéről viszont jelezték, hogy támogatják az egyezményt.
Vita bontakozott ki Horvátországban a kormány és az államfő között az ENSZ globális migrációs csomagja miatt, miután az államfő jelezte, nem vesz részt az ENSZ-tagállamok állam- és kormányfőinek decemberi marokkói csúcstalálkozóján.
Egyre erősebb az ellenállás az ENSZ migrációs paktumával szemben, Ausztria és Lengyelország is fenntartásokkal kíván élni a csomag ellen - mondta Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója az M1 aktuális csatornán csütörtökön.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft