"MIHAIL GORBACSOV" címkével ellátott hírek
A nukleáris fegyverek és általában a háborúk betiltását sürgette Mihail Gorbacsov volt szovjet elnök a közte és Ronald Reagan néhai amerikai elnök között lezajlott, a hidegháborút lezáró reykjavíki csúcstalálkozó 30. évfordulóján kiadott felhívásában.
Oroszország és az Egyesült Államok között új hidegháború tört ki, amely fegyveres konfliktusba torkollhat – figyelmeztetett csütörtökön a Szovjetunió utolsó vezetője, Mihail Gorbacsov.
Az 1989-ben Moszkvának tett ígéretek megszegésével, a bizalom lerombolásával vádolta a Nyugatot és elsősorban az Egyesült Államokat Mihail Gorbacsov volt szovjet pártfőtitkár szombaton, arra figyelmeztetve, hogy a világ egy újabb hidegháború küszöbén áll - írja a híradó.hu.
A Gorbacsov Alapítvány szóvivője szerint a 82 éves egykori politikus általános kivizsgálás céljából vonult kórházba, "aggodalomra semmi ok" - fogalmazott.
Mihail Gorbacsov bejelentette, hogy szándékában áll újjáéleszteni szociáldemokrata pártját, de nem akar annak élére állni. A Szovjetunió első, egyben utolsó elnöke szerdán közölte ezt az Interfax hírügynökséggel.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft