"MIKULÁS" címkével ellátott hírek
Mel Gibson Mikulást játszik egy fekete komédiában, melynek forgatása jövőre kezdődik Kanadában - értesült a The Hollywood Reporter.
Idén ötödször rendezi meg a Budapest Sportiroda (BSI) a Rossmann Mikulásfutást, amely vasárnap lesz Budapest belvárosában.
A katolikus egyház december 6-án emlékezik meg Szent Miklós püspökről, az igaz hit védelmezőjéről és a szegények gyámolítójáról, aki évszázadokon keresztül az egyik legnépszerűbb szent volt. Hírnevét egyszerű, hétköznapi jó cselekedeteivel érdemelte ki.
Régi álom vált valóra december 6-án, Miklós napon, Békéscsabán. Fésűsné Kocsa Katalin, a békéscsabai Szent László Utcai Általános Iskola német tanárának régi vágya volt egy mikulás ünnepség megszervezése azon gyerekek számára, akik a város valamely általános iskolájában német nyelvet tanulnak.
Mikulás nap alkalmából hasznos aprósággal lepte meg a szabályosan közlekedő autósokat a rendőrség Békéscsabán.
Ma éjjel megérkezik a Mikulás, majd karácsonykor a Jézuska is. Ilyenkor egyre több fórumon keresnek tanácsot a szülők, vajon traumát okoznak-e, ha elmondják a gyerekeknek, hogy nem a Mikulás vagy a Jézuska hozza az ajándékot. Makai Gábor pszichológus írása erről a témáról a hvg.hu-n jelent meg.
Meg kell változtatni a holland Mikulás hagyományos segédje, Fekete Péter feketére festett arcú figuráját, mert az diszkriminatív és félelmet keltő - idézte a holland NU.nl hírportál Margriet Kalverboer, a gyermekjogokért felelős holland ombudsman kijelentését pénteken - írja a híradó.hu.
- Tudod, mi az igazi hanukai csoda? – kérdezte a majdnem tizenegy éves nagyon kamasz. - Hogy rájöttem, NINCS Mikulás! Bebizonyosodott!
Meglepetéssel kezdődött a Linamar – Békéscsabai Röplabda SE csapatának utolsó edzése vasárnap, a hétfő reggeli Oroszországba való indulás előtt. Sasa Nedeljkovic vezetőedző épp a szokásos tréning előtti eligazítást tartotta, amikor a sportcsarnokba érkező Baran Ádám klubelnök jelezte, hogy csengőszót halott és a parkolóban rénszarvas szán áll.
Hírek